20. aug
 
Mektig svartmesse med Satyricon
Øredøvende trommer, hissige trommer og flygende øl var det som ventet på Gregers da Hamar fikk Satyricon på besøk.

Publisert: 02.des.2017 23:54
Oppdatert: 03.des.2017 08:54

Satyricon er et av verdens største svartmetallband. Fredag kveld fikk et metallsultent hamarpublikum oppleve de mørke kreftene på Gregers. Den bitende desemberkulda satte ingen stopper for festen da bandet entret scenen med «Midnight Serpent» ifra den nyeste skiva «Deep Calleth Upon Deep» som kom i høst. Bandet var i storform, men publikum var ikke helt med ifra starten. Det var ikke før tredje låt «Black Crow on a Tombstone» at publikumet så ut til å våkne. Det var også her at man merket at lyden ble skrudd skikkelig til slik at man virkelig fikk merke at man var på metallkonsert. De rullende hektiske basstrommeslagene til Kjetil «Frost» Haraldstad begynte å bli tydelige og markante og gitarene ble skrudd til.

Svartmesse

Å være på konsert med Satyricon kan til tider virke som om det er en spirituell reise. Måten Sigurd «Satyr» Wongraven maner fram teksten til publikum er ganske så unik. Med håndgesturer og et blikk som kan drepe er det lett å tro at han er mørkets herre selv. Det kan ikke beskrives som annet en tøft når han maner fram refrenget på «Deep Calleth Upon Deep» til de 430 publikummerne på Gregers. Med låttitler som «Now Diabolical», «To Your Brethren in The Dark» og «Transcendental Requiem Of Slaves» kan man jo trygt si at det ikke er hyggelige ting det skrikes om. Tekstinnholdet sammen med formidlingen gjør fredagens konsert til en mektig svartmesse i metallets navn, noe som så ut til å glede det metallsultne publikumet i Hamar.

Siste for året

Fredagens konsert var den siste for året. Satyricon har hatt en lang høst full av konserter, og valgte å legge årets siste til Hamar. Etter snaue en og en halv time fikk publikum servert den hissige og kjappe «Fuel For Hatred» før det obligatoriske ekstranummeret «K.I.N.G». Alt i alt var dette en konsert full av høydepunkter, men tidvis dårlig lyd ødela for mye av opplevelsen. Det skal sant sies at Satyricon er et band i verdensklasse. Det beviste de på Gregers. Synkron headbanging og klinisk presist samspill sørget for at publikum fikk en av årets beste metallkonserter. En ting er sikkert, og det er at Sigurd Wongraven og kompani kan ta juleferie med god samvittighet.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke