20. aug
REKYL: Blant skuespillerne er (f.v.) Silje Torp, Odin Waage, Jesper Malm og Inga Ibsdotter Lilleaas.Foto: Bendik Stalheim Møller / TV3
 
Men Odin får ros
Skuespilleren Odin Waage er en av de få som får kritikerros for sin rolle i tv-serien «Rekyl» på TV3. Men som helhet får serien hard medfart av kritikerne.

Publisert: 05.apr.2018 21:17
Oppdatert: 05.apr.2018 21:17

Torsdag kveld var det klart for første episode av den norske krimserien «Rekyl». Da hadde kritikerne på forhånd varslet tv-seerne at her var det mye som ikke fungerte.

«Krimserie fra Oslos underverden, inspirert av virkelige saker, om en gjeng kriminelle som mener politiet stakk av med penger og dop i en enorm razzia», ifølge tv-programmet.

Hovedpersonen Robin er på veg ut av fengselet, etter å ha sonet for å ha deltatt i smuglingen. Dette er utgangspunktet, med Odin Waage (22) i rollen som Robin.

Et unntak

Odin Waage er også en av de få som en og annen kritiker har funnet det verdt å framheve positivt. Det er Dagbladets anmelder Maria Kleve som påpeker at «én av karakterene er litt mer nyansert enn de andre», og beskriver ham på denne måten: «Odin Waage har en slags hovedrolle som Robin, den minst skurkete av skurkene, som bare vil starte et nytt liv etter å ha sluppet ut av fengsel. Men mange vil det annerledes. Han er lett å heie på, kanskje fordi han er den mest «vanlige» av dem, men også på grunn av Waages følsomme rolletolkning.»

Dagbladets anmelder bemerker ellers at «serien for øvrig bader i klisjeer».

mye juling

De øvrige anmelderne er stort sett enda mer forsiktige med rosen. Hardest ut går Dagsavisens anmelder Reidar Spigseth, som mener serien er «et skikkelig bomskudd». «Hadde det vært straffbart å lage dårlige TV-serier, hadde «Rekyl»-skaperne blitt sendt rett i fengsel», skriver anmelderen.

Ikke like hardhendt er Aftenpostens Asbjørn Slettemark. Serien har «gode tendenser», mener han, «men trenger åpenbart tid for å bli mer enn en uengasjerende norsk krimserie». Anmelderen synes også at dynamikken mellom skikkelsene Robin, Vera, Erica og Dan «vokser til noe spennende».

Mens VGs Tor Martin Bøe synes det er «et treigt ensembledrama», og synes «skuespillerne har en hang til overspill og kamuflasjemønstrede bukser.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke