17. aug
Til Kanada: Autokarmas gitarist og vokalist Geir Fredriksen Aasen reiser til Canada for å følge helgens kamp.
 
Mener blodig alvor
Autokarmas låt «Fare, Fare Krigsmann» tar av på internett etter hyppige delinger fra den norske MMA-utøveren Emil «Valhalla» Meek.

Publisert: 06.des.2016 20:05
Oppdatert: 06.des.2016 20:05

– Han delt den i bøtter og spann på sosiale medier, og hans 35.000 følgere har tydeligvis plukket den opp, sier Autokarmas gitarist og vokalist, Geir Fredriksen Aasen.

Gigantisk arena

Den norske MMA-utøveren Emil «Valhalla» Meek skal denne helgen debutere i en av de største arenaene innen kampsport. UFC (Ultimate Fighting Championship) er selve flaggskipet innen MMA (mixed martial arts), og nå får Hamar-bandet Autokarma lov til å være med på sirkuset. Slåsskjempen Emil Meek fra Trondheim har nemlig valgt ut bandets låt «Fare, Fare Krigsmann» som sin såkalte walkout-song når han skal gå i kamp mot kanadiske Jordan Mein.

– Låten ble gitt ut som tittelspor på vårt andrealbum «Fare, Fare Krigsmann» fra 2012, og som ihuga MMA-fan tenkte jeg at det er en låt som passer veldig godt til hans totalpakke, sier Aasen. Han forteller at utøverne legger stor vekt på hva slags musikk som skal bli spilt når de entrer den åttekantede «ringen».

– Det er viktig for utøverne å velge ut en bra sang, og jeg har irritert meg over at mange av utøverne har valgt seg ut dårlige låter. – Dermed sendte jeg en melding til han og ga beskjed om at han kunne bruke sangen vår til hva han vil, sier Aasen.

Reiser til Canada

Nå har MMA-utøveren virkelig fått sansen for Hamar-bandet, og etter hyppige delinger på sosiale medier er «Fare, Fare Krigsmann» blant låtene med størst vekst i antall avspillinger i Norge.

– Det har tatt fullstendig av, og for oss er det selvsagt veldig moro at så mange hører på låten vår akkurat nå, sier Aasen som nå reiser til Air Canada Centre i Toronto for å følge kampen på nært holdt.

– Det kommer til å bli et sirkus med 20.000 gale folk i salen, og vår låt skal spilles på full guffe. Det blir en følelse som jeg rett og slett ikke kan gå glipp av.

– Jeg har småbarn hjemme, men heldigvis har jeg en veldig snill samboer som gir meg lov til å reise midt i førjulstida, smiler Aasen som nå håper at Meek vil fortsette å bruke sangen mot kommende kamper.

– Han har tydeligvis blitt fan av låten, og jeg håper selvsagt at han kommer til å bruke den i flere anledninger, sier Aasen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke