24. aug
UTFORDRER IGJEN: Teatersjef Janne Langaas underholdt og utfordret sitt publikum i 2016–og vil gjøre det igjen neste år. Foto: Remi Laakso
 
Mer latter, tårer og sinne
Teatersjef Janne Langaas har allerede kontroll på 2018-programmet, men først et nytt år - med mer latter, sorg - og kanskje til og med litt sinne.

Publisert: 25.des.2016 10:50
Oppdatert: 25.des.2016 10:53

Teater Innlandet leverte tolv produksjoner i 2016, frontet av to store: «Om Mus og Menn» (John Steinbeck) og «Jeg er Robin Hood» (regi: Morten Joachim). To produksjoner som hver hadde en pris på fire–fem millioner.

Teateret kommer ikke til å satse på så store produksjoner i 2017, men også i kommende år er det store forventninger – spesielt til «Fire forsøk på å gjøre en forskjell» (Mikkel Bugge/Gard Eidsvold), «Skogsmatrosen» (Mathias Calmeyer/Janne Langaas) og «Korps» (Knut Nærum).

SPENT SJEF

Teatersjef Janne Langaas er spent. På hele sin meny. Om den politiske forestillingen «Fire forsøk på å gjøre en forskjell» med premiere allerede 9. februar sier hun:

– En direkte videreføring av «Inntrengerne» i 2014 om situasjonen til en av våre krigsveteraner. Nå handler det om nordmenn i bistandsarbeid. Også et politisk teater, men denne gang blir det mer morsomt, mer humor – men også med et spark. Dessverre også med en god timing, med hvordan det i dag er i verden – blant annet med situasjonen i Syria.

– Vi skal ut for å redde verden, men hva skal vi drive med?, spør hun selv.

ENGASJEMENT

Det er ikke en stor produksjon for et stort publikum. Stykket skal settes opp på scener med plass til mellom førti og åtti mennesker. Målet er helt klart: teater for å engasjere.

– Er du skuffet om dere ikke trekker fulle hus?

– Ja, jeg skulle ønske at vi virkelig kunne skape engasjement med forestillingen – men jeg innser at teater er et smalt medium. Men det handler om det viktige i verden og hva vi skal gjøre, et stykke hvor vi kanskje ler inntil vi blir forbannet. Vi heier på en, og blir overrasket over hvor infernalsk slemme de er mot hverandre.

JUSTERT OPP

Hun selv skal ha regi for «Skogsmatrosen», som er bygget på første halvdel av den første boka i Jon Michelets serie. At stykket ble oppfattet som et av teaterets store kommende år, det overrasket henne:

– Det var jo tenkt som et stykke for «Den kulturelle spaserstokken», et stykke kanskje for eldresenter.

Nå skal forestillingen spilles på litt større scener, på grendehus – noe hun selv liker:

– Grendehus er bra, jeg er glad i det, sier Janne Langaas.

NÆRUM – IGJEN

Knut Nærum skrev manus til Teater Innlandets «Willie Nelson kjente mor mi». Nå skriver han manus til forestillingen «Korps», som skal presenteres til høsten. Det spesielle med denne forestillingen er at lokale korps på de forskjellige besøksstedene skal være en del av stykket.

To skuespillere fra Teater Innlandet skal spille rollene, i historien om en sesong med korpset, Tom Styve og Ida Holten Worsøe.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke