20. aug
 
Mer rabatt på kultur
Hanna Bergersen Furnes og Marthe Wedvik Larssen spiller i Hamar Ungdomskorps (HUK). Nå kan de og alle andre HUK-ere med kulturkort få rabatt på kontingenten.

Publisert: 01.mar.2017 17:37
Oppdatert: 01.mar.2017 17:46

Ordningen med kulturkort for ungdom i Hedmark startet i 2009. I 2013 sørget Hedmark fylkeskommune for en relansering, etter at statstilskuddet forsvant. Kulturkortet sørger for at ungdom i Hedmark mellom 13 og 21 år får rabatt på kulturarrangementer.

Og nå styrkes ordningen ytterligere. Den utvides nå til å gjelde rabatt også på kulturaktiviteter, etter at Kulturkort for ungdom har inngått avtale med Voksenopplæringsforbundet (Vofo) i Hedmark.

Brukere

Det er i dag 10.000-11.000 brukere av kulturkortet i Hedmark. Og det kommer til om lag 1.500 hvert år, ifølge prosjektleder Lise Cathrine Pedersen.

I dag er Hedmark det eneste fylket som fortsatt har ordningen, etter at statstilskuddet ble borte. Og mange andre tar kontakt for å finne ut hvordan de gjør det i Hedmark, sier Lise Cathrine Pedersen.

Til sammen koster ordningen rundt en million for hele Hedmark, forteller hun.

Ny ordning

De som omfattes av den nye ordningen for rabatt på kulturaktiviteter, er fortrinnsvis medlemmer av kor, korps, teater og håndverksaktiviteter, forteller Lise Cathrine Pedersen og regionkonsulent i Vofo Solveig Rønningen.

Utøverne får dekket 20 prosent av kontingenten, med tak på 500 kroner i halvåret. Til prøveprosjektet som nå er i gang, er det satt av 70.000 kroner.

– Noe av målet er få enda flere ungdommer inn på enda flere kulturarenaer, forteller Pedersen og Rønningen.

– Dette kortet er heller ikke behovsprøvet, så alle får som ønsker det.

Så da gjelder det bare at ungdommene husker på å benytte seg av det.

– Jeg har hatt kulturkortet siden jeg var 13, sier Marthe Wedvik Larssen. – Men jeg husker ikke så ofte å bruke det.

– Mange er jo med på en eller annen aktivitet allerede, sier Hanna Bergersen Furnes.

– Men den nye ordningen kan bidra til at det er enda flere som starter med en aktivitet, sier hun.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke