20. aug
FILMER: Regissør Henrik Martin Dahlsbakken (til venstre) i dialog med skuespiller Henrik Mestad (på motorsykkel) – og med Ingar Helge Gimle og Benjamin Helstad på benken bak under innspilling på Espa i går, onsdag. Foto: Remi Laakso
 
Mer skryt til Henrik
Henrik Mestad (52), kjent fra teater, film og TV, jobbet for Henrik Martin Dahlsbakken (27) i går. – Jeg leste manus og så etter to minutter at dette var kvalitet, sier Mestad.

Publisert: 03.mai.2017 17:13
Oppdatert: 03.mai.2017 17:13

Henrik Mestad så ut til å kose seg på filmsettet, da regissør Henrik Martin Dahlsbakken, fotograf Oskar Dahlsbakken og deres team gjorde unna siste innspillingsdag på spillefilmen «Rett Vest», tidligere med arbeidstittelen «Ona Fyr». En far og en sønn finner sammen etter at moren er død, sammen reiser de på en «roadtur» til Vestlandet, hvor moren var påmeldt til NM i kvilting.

– De har et veldig godt manus, de har bildene klare for seg, jeg merker at de har jobbet mye, og alt gjør situasjonen trygg for oss så vi kan trå til som skuespillere, sier Henrik Mestad.

Han var leid inn for å gjøre noen få minutters scene, et opptak som ble gjort på E6, på rasteplassen sør for «Bolleland».

Rasteplass

På en benk satt Ingar Helge Gimle som spiller «Georg», far og transeperson og Benjamin Helstad, sønnen «Kasper» og foran dem sto deres stilige «Moto-Guzzi» med sidevogn.

Foran kamera bråbremset en bil, ut spratt en hysterisk mamma (Ine F. Jansen) og etter hvert en oppjaget pappa (Henrik Mestad), ut hoppet også en jentunge som måtte spy, en guttunge benyttet anledningen til å stikke av – og det stinket av en baby:

– Vi må skifte på Mathea, det lukter bæsj her, fastslo pappa’n.

Tre scener

Tre scener ble håndtert i går, som til sammen vil utgjøre noe slik som tre til tre og et halvt minutt i den åtti minutter lange spillefilmen. Premiere er på senhøsten, men det er ikke satt noen dato foreløpig.

En av de unge som deltok under innspillingen i går var Ingeborg Sletten fra Trysil, som fyller 12 år nå i mai. Hun syntes det var stas å være med på innspillingen, selv om hun måtte gjøre scenene om og om igjen – og det ble litt venting.

Henrik Martin Dahlsbakken virket å ha bra kontroll, der han justerte skuespillere og bilder.

Lykkelig slutt

– Har du det du trenger av opptak for at dette skal bli en så bra film som du håper?

– Ja, var regissørens enkle svar.

Han har tidligere omtalt filmen som morsom, rørende, varm – og med en lykkelig slutt.

Over sommer’n er det premiere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke