24. aug
FRUSTRASJON: Tidligere kultursjef, nå konstituert rådmann Terje Halvorsen, sier han merker frustrasjonen ute blant folk. FOTO: STIAN F. STEINSVIK
 
Merker frustrasjonen blant folk
– Vi føler frustrasjonen fra både politikere og eksterne leietakere, som synes at profilen som er valgt ikke samsvarer med forventningene, sier rådmann Terje Halvorsen.

Publisert: 11.apr.2015 08:09
Oppdatert: 13.apr.2015 12:03

Terje Halvorsen var som kultursjef med på å stake ut kursen for kulturhuset i oppstartsfasen. Deretter er det kulturhusledelsen selv som har utarbeidet profilen.

– Det finnes ikke noe overordnet politisk vedtak for hva kulturhuset skal fylles med, sier Halvorsen.Den fungerende rådmannen og tidligere kultursjefen har forståelse for at Hamar kulturhus må si nei til en del artister. Samtidig merker han frustrasjonen blant folk.– Vi skal foreta en intern drøfting i formannskapet. Vi må se på organiseringen. Det finnes muligheter til å velge en annen driftsmodell.

I likhet med Morten Aspeli, forklarer han begrensningene i utleie med at kulturhuset er bygget med momskompensasjon, som gjør at det hovedsakelig skal brukes til egen virksomhet og ikke-kommersielle aktører.– Vi har valgt å si at Kirsten Flagstad-salen skal brukes til egen drift, ikke til kommersiell drift.– Betyr dette at Hamar kommune har bygget et kulturhus til 700 millioner kroner for lokale korps og kor?– Nei. Men kulturhuset skal hovedsakelig ha lokale brukere, sier Halvorsen.Det HA tidligere har omtalt som sammenlignbare kulturhus, som Lørenskog Hus, Lillestrøm kultursenter og Bærum kulturhus, drives etter en annen driftsmodell.

– Det blir galt å sammenligne Hamar kulturhus med disse, men det kan sammenlignes med Ås og Oppdal, sier Halvorsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke