18. aug
Samarbeid: Bernt Ola Volungholen og operasjef Kari Elisabet Bekken i RingsakerOperaen er samarbeidspartnere i Bernt Olas sommerkonserter på Hedmarken.Foto: Geir Vestad
 
Merker hjemlengselen
Først synger han i Kvennstugua. Så på miniturné med hedmarksmusikk. Før han går løs på ti nye produksjoner i neste sesong ved Stattheater Luzern i Sveits.

Publisert: 29.mai.2017 17:06
Oppdatert: 29.mai.2017 18:12

Allerede etter fjorårssommeren signaliserte Bernt Ola Volungholen at han skulle ha en roligere sommersesong i år. Men et par større arrangement er det likevel blitt. 25. juni gjør han konserten «En midtsommernattsdrøm» i Kvennstugua – der de 1.000 billettene for lengst er utsolgt. Deretter venter konserten «Til Hedmarken» som en miniturné til to såpass ulike konsertarenaer som Møller Bil Hamar og Prestegards-låven i Vallset. Som tittelen antyder er det musikk av hedmarkskomponister og hedmarksforfattere som her står på programmet.

– Det er veldig artig å gjøre noe på hjemmebane som også er lokalt forankret. Da blir det ekstra sterkt, sier han.

liker seg heme

Akkurat nå spiller han «La Traviata» i Luzern. Samtidig er programmet for sesongen 2017–18 lagt, der Bernt Ola skal være med på ikke mindre enn 10 produksjoner og gjøre 98 forestillinger. Han har hatt det travelt det første året i Sveits, men det andre året blir ikke mindre travelt.

Og nå og da merker han hjemlengselen.

– Jeg liker å arbeide hjemmefra, sier han.

– Jeg er takknemlig for å få jobbe i Sveits. Men på lengre sikt ser jeg nok Hedmarken som et sted å jobbe fra.

ulike konserter

De to konsertene han skal gjøre på Hedmarken i år, har helt forskjellig program. I Kvennstugua er det danske «Elverskud» som er hovedverket. I konserten «Til Hedmarken», som er et samarbeid med blant annet RingsakerOperaen, handler det mer om Anders Sørensens «Hilsen til Hamar» og Anders Ørbæks «Kveldssol over Sælid». Pluss sanger som Prøysens «Trassvisa hennes Tora», og flere av Sandbeck, Skjæraasen, Børli og Halldis Moren Vesaas.

Deler av dette stoffet skal det også gjøres en innspilling av, selv om det ikke er klart om det blir en fysisk cd eller ikke.

– For meg har det vært spennende å dykke ned i dette tekstmaterialet, og kanskje også så noen frø til at flere komponister kan få lyst til å se nærmere på stoffet, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke