17. aug
GAPAHUK: Tove Lund og Phillip Windsor ved gapahuken på Helgøya. Det er skiltet til området fra hovedvegen rundt øya.
 
Merker stier for 4.000
på Helgøya blir turmulighetene gode i sommer.

Publisert: 03.jun.2014 18:43
Oppdatert: 03.jun.2014 18:50

- Vi har fått 4.000 kroner av sparebanken Hedmark til å merke opp stier, forteller Tove Lund, gründer i firmaet Marte Svennerud AS.

Når hun er oppe ved den relativt nybygde gapahuken på Helgøya, for øvrig et svært populært utfluktsmål, får hun ofte spørsmål fra folk om det finnes stier de kan gå videre innover i skogen.

- Fram mot 1. juli skal det til masse dugnadstimer for å merke stiene. I tillegg skal det settes opp noen infotavler med kart, forteller Lund.

I juli skal det åpnes en helt ny biesti på Helgøya. Den går mellom skolen og Fjell.

- Insekter har problemer med å overleve. Vi skal sette opp biehoteller, og henge ut informasjon om bier og nytten vi har av insekter. Det skal settes ut benker langs biestien, forteller Phillip Windsor i Helgøya Tre.

I august starter byggingen av en ny klatrepark i område ved gapahuken. I samme området finnes det allerede en liten klatrejungel, som blir mye brukt. Denne ble bygget i fjor.

Ut over stimerkingen går Nes og Helgøya en svært innholdsrik sommer i møte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke