23. aug
MESTERBORGER?: Ordfører i 12 år, Einar Busterud, er nominert til ærestittelen Mesterborger av Hammer By. Her er han, som så mange ganger, i prat med noen av kommunens borgere - og anledningen denne gang var åpningen av ballbinge ved Lunden skole. Foto: J
 
Mester Einar
Einar Busterud, Hamars ordfører i 12 år, er nominert til ærestittelen Mesterborger av Hammer By. Det skulle bare mangle.

Publisert: 04.jun.2011 08:51
Oppdatert: -

Og uansett om han vinner eller ikke: Einar Busterud er i alle fall en mester i å prate med byens borgere; både store, mellomstore og små. Det finnes neppe et menneske i denne kommunen som ikke har pratet med Einar Busterud.
- n'Einar, sier ungene når de snakker om ordføreren.
Det er klart de kjenner n'Einar.Det gjør vi alle sammen. Vi har blitt kjent med denne vangsokningen. Han har ikke gjemt seg på kontoret. Han har vært ute, sammen med folk som hører til i Hamar kommune. Vi har vært enige, vi har vært uenige, han har gledet oss, og irritert oss - men han har tatt seg tid, og han har vært synlig.
Det skal han ha, n'Einar.
Nå er vakta snart over, jobben er snart gjort. Einar Busterud er ordfører fram til høstens valg. Og så er det slutt. Hva han skal gjøre etterpå, det har han ikke fortalt oss ennå - men vi kommer helt sikkert til å fortsatt få se Einar Busterud, både ute blant folk og i avisa.
Ikke er det verken lett eller nødvendig å huske, men det var ingen selvsagt sak at Einar Busterud ble ordfører i Hamar. 13. september var datoen for valget i 1999. Først 28. oktober, halvannen måned senere, var Einar Busterud ordfører i Hamar.
Dagen etter valget skrev Hamar Arbeiderblad: «Busterud seiret, men Aspeli beholder trolig klubba.» Men da var det fortsatt ingen som visste at Hans Arnseth (Frp) skulle melde seg ut av Frp, og, som uavhengig representant, støtte Einar Busterud.
Slik ble Ap skjøvet ut av ordførerstolen i Hamar. Og slik fikk Einar Busterud vise at han kunne svinge ordførerklubba i en by som Hamar. At han hadde rett, at han kunne fikse jobben, det har i alle fall velgerne sagt at de mener han kan. Arbeiderpartiets Hans Kolstad og Anne-Lise Bakken har begge utfordret Einar Busterud - men han ble sittende, valg etter valg.
Klikker man litt i Hamar Arbeiderblads elektroniske arkiv, så finner man 5.971 artikler med Einar Busteruds navn i - og 2.469 bilder.
Her er ordføreren i alle mulige ordførersituasjoner, som en riktig ordfører bør være; i sol, i regn, sommerstid og vinterstid, sammen med de gamle, med de unge, med kvinner, med menn, med barn, i stas, i arbeidstøy, på Koigen, i gågata, på jordet, på ski, på sykkel, på Briskeby, til og med i sykehussenga nær ihjelslått etter sykkelulykke, på skøyter, med blomster, med saks, med spade - og selvsagt i alle slags varianter i Oddmund Mikkelsens tegninger.
Mest av alt er'n blid, denne ordføreren. Og mest av alt er han sammen med folk.
Han ønsker ingen stemmer ved høstens ordførervalg. Anledningen er her og nå, til å gi Einar Busterud en stemme - også i år: i kampen om ærestittelen Mesterborger av Hammer By.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke