24. aug
KOMMER: Operatalentet fra Valset, Bernt Ola Volungholen, er student ved Operahøgskolen i Oslo.
 
Mestermøte langs Mjøsa
Topputøvere møtes på Flagstadfestivalen.

Publisert: 28.jan.2013 14:52
Oppdatert: -

Onsdag 12. juni samler Flagstadfestivalen noen av de fremste utøverne innen klassisk musikk med tilknytning til Mjøsområdet i Hamardomen.

Sopranen Eli Kristin Hanssveen (fra Biri) gjorde stor suksess for to år siden mens mezzosopranen Ingeborg Gillebo (fra Øyer) dessverre måtte melde avbud til fjorårets festival. I år stiller begge sangerne som til daglig er solister ved Operaen i Oslo. Operatalentet fra Valset, Bernt Ola Volungholen, er student ved Operahøgskolen i Oslo og har en rekke opptredener bak seg under tidligere festivaler. I år synger han for første gang under åpningskonserten. Fiolinisten Guro Kleven Hagen fra Valdres fikk sitt gjennombrudd som 16 åring da hun ble nr. 2 i Eurovision Young Musicians i Wien, og kombinerer i dag solistopptredener med studier i Berlin. Hamarkoret Collegium Vocale er for mange kjent fra Klassisk julekonsert i Vang kirke og har vunnet priser i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser. I fjor sang de ”Messias” under avslutningskonserten” i Hamar domkirke. Orkester er Kirsten Flagstad Festivalorkester – Mjøsmusikk under ledelse av Eldar Nilsen og konferansier er kunstnerisk leder Bjørn Simensen.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke