18. aug
Til Hamar: In Flames er som tungvektere å regne i det internasjonalet metal-universet. 31.10 kommer de til Hamar og Scandic scene.FOTO: PRESSEBILDE
 
Metal-stjerner klare for Hamar-scenen
I høst er det duket for såre nakker og slitne kropper etter at de svenske metal-stjernene i In Flames har gjort sitt på Scandic Scene.

Publisert: 26.jun.2015 09:52
Oppdatert: 26.jun.2015 10:01

– Jeg har aldri opplevd maken til respons, forteller arrangør Espen Solheim Røhne noen dager etter offentliggjøringen av det som ligger an til å bli høstens villeste metal-show på Hamar.

Det er nemlig ingen hvem som helst som gjester Hamar-scenen 31. oktober. In Flames går for å være et av de virkelig store dødsmetal-bandene i moderne musikkhistorie.

Høstens konsert blir bandets første i Hamar.

Internasjonale stjerner

Bandet ble dannet i 1990 av Jesper Strömblad sammen med Johan Larsson og Glenn Ljungström, og debutalbumet «Lunar Strain» ble utgitt i 1994. Med album som «Whoracle», «Colony» og «Clayman» etablerte de seg raskt som et av flere Göteborg-metalband på verdenskartet. I september 2014 ga de ut «Siren Charms» bandets 11. og foreløpig siste studioalbum.

Bandet har dessuten solgt millioner av plater over hele verden, og i disse dager deltar de som Headlinere i flere av Europas største festivaler. Vi snakker altså om en gjeng med skikkelige tungvektere som i høst kommer på besøk til Hamar.

Visuelt band

Det er Espen Solheim Røhne, gjennom bookingselskapet Venues, som nå har fått på plass en avtale med de svenske stjernene. Arrangørene kan love at Innlandets metalhuer har en spesiell konsertopplevelse i vente.

– Jeg har jobbet med In Flames i mange år, og jeg kjenner godt til bandets potensial. De er kjent for å ha et veldig kraftfullt uttrykk på scenen, og publikum kan forvente en konsertopplevelse med store mengder med lyd, lys og flammer, sier Røhne.

Han forteller at bandet har behov for en scene med plass til minst 1.000 publikummere, og at valget dermed falt på Scandic scene.

– Jeg måtte finne en scene som var stor nok, men Scandic har jo en lang tradisjon med å arrangere store rockekonserter, sier han, og nevner konsertkvelder med band som Motörhead, Dio og TNT. Røhne forteller at billettsalget starter i begynnelsen av Juli, og slår samtidig fast at publikum kan begynne å glede seg.

– Dette er store artister som kommer med et stort show, sier Espen Solheim Røhne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke