22. aug
 
Middelalder-idyll i gråværet
– Det har vært rått, kalt og overskyet, men hamarsingene er utrolig flinke til å stille opp, sier festivalsjef Ranveig Nordbryhn.

Publisert: 11.jun.2017 21:46
Oppdatert: 11.jun.2017 21:52

Arrangørene hadde i forkant av festivalen luftet sitt håp om å trekke 9.000 publikummere til festivalen, og til tross for småsurt vær ble det telt opp totalt 8.272 besøkende i løpet av helga.

Blide folk i grått vær

– Vi er kjempefornøyde. Det har vært grått og fuktig, men vi har fått besøk av veldig mange blide folk. Festivalen var godt besøkt både lørdag og søndag, sier Ranveig Nordbryhn.

Hun påpeker samtidig fram at de fleste som tok turen også tilbrakte mange timer i festivalområdet.

– Jeg tror at folk har kost seg, og jeg vet at mange var her mange timer av gangen. Akkurat det er imponerende i dette været, men det viser at folk virkelig trives, sier hun.

– Vil du trekke fram noe som fungerte ekstra bra i år?

– Det er diversiteten som er det beste med denne festivalen, og for noen kan et lite teaterstykke bety like mye som et stort slag eller et imponerende flammeshow. Det er nesten umulig for meg å trekke fram noe konkret, sier festivalsjefen, som skryter av alle deltakerne som lager liv i festivalområdet.

– I år har vi hatt over 1.000 deltakere fra hele Europa. Det er de som lager selve rammen rundt festivalen, og for oss er det veldig hyggelig at mange av dem har lyst til å komme tilbake år etter år.

Fektende prinsesser

Hamar Middelalderfestival kunne i år friste med hele 170 programposter, og festivalområdet var stappet med blide festivalgjengere begge dager.

– Det er veldig morsomt her, smiler Maya Viktoria Storøy-Harby (10) og Matilde Tørbakken Slettan (10).

Bestevenninnene fra Hamar forteller at de nyter den midlertidige tilværelsen i middelalderen og at de har rukket å være med på mange aktiviteter i løpet av dagen.

– Her kan man prøve masse nytt og spennende. Vi har vært på prinsesseskole, vi har spist mat og snart skal vi på fekteskole, sier Maya Viktoria fornøyd.

– Det er spennende å se hvordan det var i Norge i gamle dager, sier Matilde.

Venninnene forteller at de storkoser seg hver gang det er middelalderfestival på Domkirkeodden.

– Vi er her vært år, og vi kommer garantert tilbake, smiler Maya Viktoria.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke