22. aug
matbil: Norges første Foodtruck kommer til «Midt i matfatet», som både skal presentere Innlandets rike matfat og de nye trendene. Hitchikers foodtruck serverer østeninspirert gatemat.
 
«Midt i Matfatet» med urbane trender
Streetfood og andre urbane godbiter skal sette spiss på «Midt i matfatet».

Publisert: 21.aug.2014 13:49
Oppdatert: 21.aug.2014 13:51

Innlandets første og mest ambisiøse matfestival i Vikingskipet disker opp med distriktets eget, rikholdige matfat. Men festen krydres også med urbane innslag fra hovedstadens opp og kommende:

Streetfood fra Hitchiker, som serverer østeninspirert gatemat fra Norges første foodtruck, samt mat fra Strand Restaurant på Høvik, Norgesmester i pulled pork Johnny Crosby kommer med sin smoker og Tommy Østhagen med sin pølsevogn.

Dessuten er alt som kan krype og gå av matbloggere invitert, et tjuetalls har allerede meldt seg. De får et eget bloggseminar, og ikke minst: Sjansen til å gå rundt midt i smørøyet i innlandsmatfatet og blogge av hjertens lyst om godbitene herfra.

Det er Hamars egen matblogger og norgesmester i grilling Christoph Schmitz som har sørget for kontaktene inn mot de hete navnene. Men hvis du trodde at han også skal stå og grille tredje helga i september, så tro om igjen.

- Hå, nei! For en gangs skyld har jeg tenkt å få med meg festen. For jeg er midt i målgruppa og vil ha fri til å spise, og nyte alle opplevelsene og de gode smakene sammen med familien.

familiehelg

Prosjektleder Monica Blikstad Grønnbakken nikker. Hamar Olympiske Anlegg, (HOA) og Hamarregionen Reiseliv har tenkt å diske opp med ei skikkelig familiehelg.

- Det skal skje noe hele tida, folk skal få handle, oppleve og smake gjennom hele helga, og komme igjen etter mer, sier Grønbakken. Har du betalt inngangsbilletten kan du komme og gå hele helga.

- Med hele Innlandets matfat på et brett. Trenger vi pulled pork fra Oslo da?

- Det passer her som vi har så mye gris. Jeg tror folk setter pris på et møte med det som er nytt på matscenen. Men vi har naturligvis utfordret våre gjester til å bruke det innlandske matfatet. Vi mønstrer mat og reiselivsbedrifter fra både Hedmark, Oppland og Akershus.

Arrangørene reiser land og strand for å studere andre matmesser, men er veldig fornøyd med hva de sjøl, på rekordtid, har fått til bords i Vikingskipet.

- Vi skal lage en matfestival som skiller seg ut, sier de. - Det blir Norges beste innendørs matfestival. Ingen andre har hele Vikingskipet å boltre seg på. Det strømmer ennå på med folk som vil være med, og vi har plass, vi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke