25. aug
Lønnsom folkefest: Elton John-konserten på Stortorget i Hamar forrige fredag har gitt arrangørene et overskudd på mellom en halv og en million kroner. Og Hamarregionen Reiseliv estimere mellom fire og en halv og fem millioner kroner i meromsetning.Foto: Manzor Ahssani
 
Millionbutikk for byen
Fjorårets Sting-konsert gikk 900.000 kroner i pluss, og arrangørene tror årets overskudd blir i samme størrelse. Men den virkelig merverdien får man av tilreisende publikum.

Publisert: 02.jul.2017 15:11
Oppdatert: 02.jul.2017 15:20

Folkefesten var et faktum fredag kveld. 10.000 publikummere foran scenen på Stortorget (og drøyt 500 på «gratishaugen» i Kirkebakken) gjorde sitt til at det klinget i kassa på Hamars etablissementer både før og etter konserten.

Se bildene fra Elton John-konserten her.

Legger igjen 4–5 millioner

– At dette betyr mye for regionen og Hamar by er jeg ikke i tvil om, sier Merethe Sandum, daglig leder i Hamarregionen Reiseliv.

Arrangørene har opplyst om at 40 prosent av billettene ble solgt til personer utenfor distriktet. Ifølge Sandum har det vært nærmere 1000 hotellbookinger i forbindelse med konserten.

– Undersøkelser viser at en festivaldeltaker legger igjen cirka 2.200 kroner i snitt på overnatting og mat og drikke. Så hvis man tar de 1000 vi i utgangspunktet vet har sjekket inn på hotell, pluss 3000 som kanskje har privat overnatting, men er ute og spiser, tenker jeg et sted mellom 4,5 og 5 millioner kroner i meromsetning, sier Sandum.

Drakk øl for over 1 mill.

Et publikumsantall på 10.000 og billettpris på 835 kroner gir arrangørene drøyt 8,3 millioner kroner i rene billettinntekter. På grunn en avtale med Live Nation om å dele på inntektene fra de siste 2000 billettene er den reelle inntekten litt lavere.

– Vi har ikke hele inntekten på de 10.000 billettene, men vi estimerer vi mellom en halv og en million i overskudd, sier kultursjef Morten Midtlien.

– Vi har også tatt på oss utgifter i år, som ikke vil bli utgifter senere, i form av infrastruktur som strøm, platting, internett og mange andre elementer, sier Midtlien.

Totalrammen på prosjektet er på rundt 6,8 millioner.

– Da er ikke inntekter fra ølsalg medberegnet. Ølsalget var større i år. Omsetningen ligger på et sted mellom 1 og 1,5 millioner kroner, opplyser Midtlien.

De tre arrangørene Hamar kommune, Stange kommune og Hamar Olympiske Anlegg er i år jevnbyrdige eiere og risikotakere. Hvorvidt overskuddet går tilbake til kommunekassa, eller om det legges i et risikofond til kommende konserter, er ennå ikke bestemt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke