25. aug
 
Millioner ble delt ut på talentfest
Lørdag kveld arrangerte Sparebanken Hedmark for første gang talentfest med utdeling av stipend til unge talenter innen sport, kunst og kultur i Hedmark og Oppland.

Publisert: 26.okt.2014 10:35
Oppdatert: 27.okt.2014 06:26

Joggedressen og maleskjorta var byttet ut med flotte kjoler og strøkne skjorter, da kremen av innlands-ungdom var samlet i kulturhuset lørdag kveld. I regi av Sparebanken Hedmark skulle det nemlig deles ut to millioner kroner fordelt på totalt 62 stipendmottakere, som enten fikk 25.000 eller 50.000 kroner hver. Administrerende direktør i Sparebanken, Richard Heiberg, hadde spanderbuksene på:

- Det er helt naturlig for oss å bruke noe av overskuddet på unge talenter innen idrett, kunst og kultur i regionen.

Men for å komme frem til de rettmessige vinnerene måtte det til to juryer. Styreleder i Sparebanken Hedmarks kunstfond, Wenche Sæthre Høye, kunne fortelle at pågangen blant de som søkte på stipend var stor, og at det var en vanskelig jobb å finne frem til de endelige kandidatene. I juryen som plukket ut idrettstalentene var det representanter fra Olympiatoppen, toppidrettsmiljøet i begge fylkene i tillegg til representanter fra Sparebanken.

glamorøs aften

Det var lite som var overlatt til tilfeldighetene denne kvelden. I tillegg til selve utdelingen av stipender, var det et program fullstappet med lokale talenter som var på scenen for å underholde. Flere av de som underholdt var også stipendvinnere. Blant dem var Lisa Nybrott som stakk av med 50.000 kroner.

- Nå blir det nytt piano, kunne Lisa fornøyd konstantere.

Etter suksessen i Nrk-serien «The Hit» har ikke oppdragene latt vente på seg, og Lisa er i vinden som aldri før.

- Jeg både studerer og jobber fullt ved siden av musikken, så det er nok å gjøre!

En annen som var fornøyd var atten år gamle Lene Onsrud Retzius fra Moelv. Hun driver med stavhopp og mottok et stipend på 25.000 kroner.

- Pengene går til nytt utstyr, treningsopphold i utlandet og skadeforebyggende arbeid.

Videre forteller Lene at hun satte pris på hele arrangementet, og at det gav god motivsjon å møte andre talenter innen flere grener. Se flere bilder på www.h-a.no!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke