19. aug
 
Millionflygelet er på plass i kulturhuset
Steinway-flygelets ankomst i Hamar Kulturhus ble feiret med brask, bram og 300 gratisbilletter til konserten med Leif Ove Andsnes.

Publisert: 21.nov.2013 16:20
Oppdatert: -

- Dette er prikken over i'en, strålte kulturhussjef Durita Brattaberg, da det 1,2 millioner dyre Steinway-flygelet endelig var på plass i kulturhuset.

Ordfører Morten Aspeli, bankdirektør Richard Heiberg og kulturhusleder Durita Brattaberg ledet an seremonien i det som om noen knappe uker er verkstedslokalet til Teater Innlandet.

Dørene til vareheisen gled opp, og ut trillet kulturhusets dyreste og mest eksklusive instrument - bygget av verdens ledende flygelprodusent, kvalitetssikret av Håvard Gimse, og betalt av Sparebanken Hedmark.

- Skal vi ta en liten applaus? foreslo Brattaberg, i det plastikken ble revet av og det glinsende, svarte Steinway D-flygelet ble avslørt.

- Et instrument i verdensklasse
- Når Hamars først får en ordentlig storstue fortjener det en gave, proklamerte bankdirektør Richard Heiberg.

- Dette Steinway-flygelet er et instrument i verdensklasse og vil løfte Hamar og regionen som konsertsted. Vi vet at store solister spør etter kvaliteten på instrumentet før de takker ja til oppdrag. Flygelet vil med andre ord gi lokalt publikum kulturopplevelser de ellers hadde måttet reise langt for å oppleve, sier han.

Gir bort konsertbillettene
Bankens gave er på rundt 1,5 millioner kroner, hvorav 1,2 millioner til flygelet. Honoraret til Gimse og kostnader i forbindelse med åpningskonserten den 2. februar 2014, er medberegnet i totalbeløpet.

Heiberg benyttet også anledningen til å gi enda en gave til Hamars befolking.

- Vi gir ut 300 gratisbilletter til åpningskonserten med Leif Ove Andsnes og Norsk Kammerorkester, fortalte Heiberg, og ber alle interesserte ta kontakt med banken. Trekningen er 12. desember.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke