25. aug
UT PÅ TUR: Ivar Juliussen og Pål Christian Egeberg er i gang som deltakere i TV2-satsingen i den norske utgaven av "The Amazing Race". FOTO: MORTEN MELBY.
 
Millionkappløp verden rundt
To kamerater fra Hamar deltar i den norske utgaven av «The Amazing Race», et kappløp verden rundt.

Publisert: 10.jan.2012 07:27
Oppdatert: -

Resultatvakt i Norsk Tipping Pål Christian «PC» Egeberg (32) og barneveileder Ivar Juliussen (39) fra Hamar er et av 11 par som skal konkurrere om premie verdt en million norske kroner.
I går gikk deltakerne om bord i et fly som fraktet dem ut av Norge og til et, for deltakerne, ukjent sted. Derfra starter kappløpet - og den som først passerer mållinjen, etter 13 etapper, er vinnere av «The Amazing Race».
Serien, som spilles inn nå, har première på TV2 i april - og TV-selskapet presenterer konseptet slik: «Hele reiseruta er hemmelig og er delt opp i 13 etapper. Lagene følger en rekke ledetråder som fører dem fra sted til sted, inntil de krysser målstreken på hver enkelt etappe. Undervegs skal lagene utføre krevende oppgaver - fysiske så vel som mentale. Hastigheten og effektiviteten avgjør hvor fort de kommer seg gjennom hver enkelt etappe. Laget som kommer sist i mål på hver etappe risikerer å bli sendt hjem. Det vil også være etapper hvor ingen blir sendt hjem, men hvilke dette gjelder, vet verken deltakerne eller seerne.»
Firmenningene Pål Christian «PC» Egeberg, i Hamar svært godt kjent fra sitt engasjement i Briskebybanden og Ivar Juliussen var, som de andre deltakerne, gjennom en audition - og de sier til TV 2 at deres mål er «å ikke ryke ut først, og så ta det derfra».
Pål Christian Egeberg uttaler:
- Mine forventninger er ganske store. Det blir spennende å komme til steder man ikke har vært, det blir utfordringer som er vanskelige - og man får testet seg selv. Jeg har ikke teknisk innsikt i det hele tatt, så der må vi være smarte og det må min makker ta. Jeg er mer en eventyrlysten type, som kan ta strikkhopp og slike ting. Vi har sett på mange av de amerikanske episodene av serien. Så vi er forberedt på hva vi går til. Vi må bare passe på at hodene ikke koker.
Programleder for den norske utgaven av «The Amazing Race» er fotballkjendisen Freddy dos Santos, og konseptet byr på 13 etapper - som i vår vises i 14 programmer. Serien har gått i USA i 20 sesonger, og har vært en gjenganger under Emmy Awards. Eksempel på oppgaver i den amerikanske utgaven er alt fra å finne offentlig transport til flyplassen i Los Angeles, til å spise to kilo argentinsk kjøtt, til å plante ris, reparere motorsykler, hoppe i strikk, danse for penger, dykke, bygge IKEA-hyller - og løse gåter av forskjellige slag.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke