19. aug
 
Mindre,men god

0
Publisert: 06.mai.2015 14:10
Oppdatert: 06.mai.2015 14:48

Etter fjorårets storsatsing på AnJazz’ 10-årsjubileum, var det ventet at årets festival ville bli noe mindre. Da Hamar kommunes festivalkutt for 2015 kom i tillegg, endte det med at antall konserter og arrangement er nærmere halvert i år i forhold til fjoråret. Men kvaliteten på artistene er det ikke gått ned på, og årets AnJazz kommer på ingen måte til å gå inn i historien som noen miniversjon av festivalen. Og selv om gitaristen John Scofields konsert ligger an til å bli et naturlig høydepunkt, er det tett mellom toppartistene på de tre konsertdagene. I starten for ti år siden var kanskje ikke festivalens jazzprofil alltid like ren. Men de siste årene har AnJazz vært en rendyrket kompromissløs jazzfestival. Og det fortsetter i år.

Verdt å legge merke til, er at det i år kun er én konsert som er lagt til Flagstad-salen i kulturhuset, og det er nettopp John Scofield på lørdagskvelden. Men selv om bruken eller ikke-bruken av Flagstad-salen har med pris å gjøre, må det også sies at Hamar Teater som hovedarena egner seg uvanlig godt til en liten svett og tett jazzfestival. Og det er langt fra noe nederlag for AnJazz å benytte seg av Hamar Teater; skal en lete i Hamar etter hvor jazzstemningen gjemmer seg de neste dagene, er det nok til Hamar Teater en bør ta turen.

Men årets AnJazz tar også flere arenaer i bruk, som bidrar ytterligere til at AnJazz setter pris på Hamar. På lørdag ettermiddag er det mindre konserter både på Larsen og på vinbaren Brødrene Jacobsen. I tillegg debuterer AnJazz i Hamar domkirke, der Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen har åpningskonserten. Og valget av domkirken som arena er naturlig nok, siden verket «Arven» er skrevet nettopp som en kirkekonsert.

Uansett er det lørdagens parade fra torg til torg gjennom byen som i stor grad vil avgjøre Hamars ry og rolle som jazzby. For det gjelder å skape noe som hele byen er med på, og har et eierforhold til. Og da gjelder det å ha muligheten til å gå ut i gata og kjenne at det er jazz i byen. På sitt beste har lørdagsparaden fylt gata i tidligere år, og såpass bør det være for en jazzby. Så får vi se om det skjer i år også. Men det bør det gjøre. For siden starten har AnJazz gjort et svært betydelig bidrag for å gjøre jazzen til en form som trives i Hamar. Og det trives vi veldig godt med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke