26. aug
 
Minus for AnJazz
Røde tall for AnJazz. Minus 100.000 kroner. – Dramatisk, men vi kan ikke gi oss med dette, sier Anja Katrine Tomter.

0
Publisert: 30.aug.2016 06:11
Oppdatert: 30.aug.2016 06:25

Prøysenfestivalen går med mellom 100.000 og 150.000 kroner i overskudd, Kirsten Flagstad Festival går med cirka 30.000 i overskudd, Tømmerstock går i null, Stoppested verden går i null – og AnJazz går med 100.000 kroner i minus.

AnJazz hadde et lite overskudd etter fjoråret, men også de pengene er brukt opp. Nå jobber Anja Katrine Tomter alt hun kan for å betale regninger. Ifølge henne selv kan også kortsiktig lån bli en løsning.

AnJazz fortsetter

Anja Katrine Tomter trekker fram Ane Brun-konserten som en av årsakene til underskuddet.

Hun var sikker på at konserten ville bli utsolgt med 850 ståbilletter i Hamar kulturhus, men publikum kjøpte ikke billetter før konserten ble solgt inn med sitteplasser – noe som ga færre plasser og en kraftig svikt i inntektene.

– Er det så dramatisk at årets festival kan bli den siste AnJazz?

– Nei, vi gir oss ikke med dette, sier Anja Katrine Tomter – som understreker at årets nivå på bidraget fra kommunen er helt avgjørende.

Festival-sommer

At musikkfestivalene i regionen trekker folk er det liten tvil om. Til Prøysenfestivalen og Stoppested verden kom flere enn 11.000 på hvert av arrangementene. 6.000 betalte for å delta på Tømmerstock, 4.027 deltok på Kirsten Flagstad Festival – og AnJazz hadde mellom 3.000 og 3.500 besøkende.

Fra alle festivalene ble det rapportert om suksess, både når det gjaldt artister og stemning.

Beste AnJazz

– Beste AnJazz vi har arrangert. Vi var utrolig fornøyd med programmeringen, sier Anja Katrine Tomter.

Hun står nå bak musikkfestivalen som har lengst levetid i regionen, AnJazz ble første gang arrangert i 2005.

I disse dager gjøres regninger og regnskap opp for festivalarrangørene, men også sitter driverne med søknader om penger til neste års festivaler. Felles for dem alle er at driften er helt avhengig av offentlig støtte. Og selvsagt at publikum kommer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke