21. aug
 
Mjøsa-musikkvideo prisnominert til filmfestival
Den animerte musikkvideoen til elektrolåten «Mjøsa» fra Hamar – der en mann drikker seg til mot for å knerte sjøormen – kan vinne pris i Italia neste uke.  

Publisert: 18.jun.2013 22:02
Oppdatert: -

Det er musiker Kristian Møller Johansen (30) fra Hamar som står bak låten, mens hans italienske venninne Gerda Klotz har laget videoen med flere innspill fra Johansen.

Kortfilmfestival

Musikkvideoen er en animert fortelling om en mann som drikker seg til mot før han skal ut og fange den sagnomsuste sjøormen i Mjøsa med båt. Den skal vises under den internasjonale kortfilmfestivalen på italienske Sardinia neste uke, hvor den også er prisnominert i sin klasse.

– Det er veldig fint, og fin promotering for min musikk også – selv om det er Gerda som er nominert. Jeg har ikke tenkt meg på festivalen engang, forteller Johansen.

«Høgger'n» på båten

Men han har tipset om – for dem som bor rundt Mjøsa og nordmenn for øvrig – flere kjente elementer fra Mjøsa-distriktene du kan se i videoen.

– Hun skjønte jo ikke så mye av hvorfor det kunne stå «Høgger`n» på båten, men jeg har forklart henne tanken bak innspillene jeg har gitt, forteller han.

Akevitten og Odden
Vazelina Bilopphøggers, Løiten-akevitten og Domkirkeodden er blant de norske kjennemerkene fra Innlandet som dukker opp i fortellingen til den instrumentale låten «Mjøsa».

Den har Johansen laget under artistnavnet Melkeveien og fra produksjonsstudioet Dødpop Records, som han har drevet fra Oslo i flere år.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke