20. aug
PÅ FISKETUR: «Discovery HD» viser kommende torsdag en time med fisking fra Mjøsa. Dette bildet, tatt med «fisheye», er tatt under opptakene som foregikk i 2010. Foto: Discovery HD
 
Mjøsfiske på Discovery
Engelskmannen Matt Hayes (50) presenterer fiske etter mjøsørret i et times langt program på «Discovery HD» kommende torsdag.

Publisert: 05.des.2011 07:30
Oppdatert: -

Engelskmannen Matt Hayes (50) presenterer fiske etter mjøsørret i et times langt program på «Discovery HD» kommende torsdag.
Det er en skikkelig godbit for den som liker fisking, og spesielt for den som er interessert i fiske i verdens største storørretstamme. Matt Hayes har laget fiskeprogrammer i 20 år, og er et kjent fjes for dem som følger seriene med fiskeprogrammer på Discovery Channel.
Denne gangen har Matt laget en serie på fire programmer som heter «Wild Fisherman Norway». Det første programmet er fra Mjøsa, og vises torsdag 8. desember, både på ettermiddagen og på kvelden, det neste programmet er fra Røros og en elv på grensen mellom Norge og Sverige, det tredje programmet er om Trysilelva og Glomma - og det siste programmet er om laksefiske i Gaula - med utgangspunkt i Matts sommerhjemsted Winsnes.
DET HELT spesielle fisket etter mjøsørreten er noe av det vanskeligste en sportsfisker kan gi seg ut på. I Norges største innsjø trengs erfaring og lokalkunnskap, og det er virkelig en utfordring for to engelskmenn. De finner raskt ut at de trenger hjelp av lokale eksperter, og hjelp i TV-programmet får de av en kar som heter Odd Arild Brenna - og som er en erfaren og kjent mjøsfisker.
Første gang Matt prøvde mjøsfiske var i 2008.
- Det var tidlig i mai, og det var iskaldt om natta - og jeg fikk kun små ørret. Jeg prøvde igjen i juni, sammen med en kamerat. Den første natta fikk vi ingenting - og neste dag oppsøkte vi en lokal sportsfiskerforretning for å kjøpe noen nye wobblere - og den kommende natta tok vi 14 ørret! Den største var cirka 3,5 kilo. Vi fikk vite at det var konkurranse samme natta, og den hadde vi vunnet - om vi hadde meldt oss på. Ha-ha!
GUTTA prøvde igjen også i 2009 - og i 2010 filmet de programmet som blir vist nå kommende torsdag.
- Mange lurer kanskje på hvorfor det har tatt så lang tid før programmet faktisk vises, men dette er en svært dyr produksjon og dette krever mye redigering, pluss at det selvsagt tar tid å selge inn, forteller Matt Hayes.
I programmet som nå vises er han sammen med sin fiskevenn Mick Brown, og sammen jager de den legendariske mjøsørreten.
- Vi måtte lære oss dette spesielle fisket, vi måtte lære om krøkla som ørreten jager - og vi fikk, som nevnt, veldig god hjelp av Odd Arild Brenna og hans kamerat.
ENGELSKMENNENE løfter både abbor og store gjedder inn i båten og er svært begeistret også over denne fangsten, men snart hogger de fiskene som gutta egentlig er ute etter - og Matt tar faktisk sin aller største villørret på stang, en mjøsørret på 4,8 kilo.
Programmene vises i første omgang for norske seere som har tilgang til Discovery HD, og så er planen at både svensker og dansker skal få se disse fiskeprogrammene fra Norge. Muligheten for at dette også kan bli tilgjengelig for seere verden over er selvsagt til stede, da Discovery-systemet når inn stuene i de fleste land i verden.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke