22. aug
 
Mjøsidyll på gårdene
«Sommer på Mjøsgårdene» trekker folket ut til idylliske omgivelser rundt Mjøsa. Det er gøy på landet, og menyen består av kortreiste ferskvarer og opplevelser.

Publisert: 09.jul.2016 16:40
Oppdatert: 09.jul.2016 16:41

Fredag kveld ble tidagersfesten «Sommer på Mjøsgårdene» åpnet på storslått vis på Sigstad Gård, og arrangementets 13 ulike gårder byr på mange forskjellige smaker og opplevelser. 

Simenstad gård serverer Prøysen-historier og rundturer i historiske omgivelser, Møystad gård inviterer til økologisk sommercafé med ferske, økologiske råvarer, Hovinsholm åpner dørene til «Alice i Eventyrland» og årets låveteater, Evjua Strandpark leier ut båter og sykler og på Alhaug gård kan tilreisende gjester kikke på både designklær og økologiske solbær.

Verdifullt samarbeid

– Det har vært en jevn strøm av besøkende i løpet av hele dagen, sier solbærbonde Helge Hvoslef. Han og kona Edel Urstad er blant gårdsdriverne som virkelig ser en nytteverdien i samarbeidsprosjektet «Sommer på Mjøsgårdene.

– Slike arrangementer bidrar til å sette mjøsgårdene på kartet, og det har skjedd en formidabel forvandling rundt Mjøsa i løpet av de siste ti årene. Her på Nes er det kort vei til spiserier, klatrepark og gårdsovernattinger. 

– Gårdsdriverne byr på det beste av det beste, og alle er flinke til å veilede gjester videre til neste stopp, sier klesdesigneren Edel Urstad. Hun forteller at Alhaug gård tar imot gjester fra hele landet.

– Folk kommer fra både Nord-Norge og Sørlandet, og beboerne i nærområdet er veldig flinke til å ta med seg tilreisende gjester til de ulike gårdene. Det er tydelig at folk er stolte over det nærområdet har å tilby, sier hun. 

Kortreiste gleder

På Hovinsholm gård var det stor trafikk lørdag ettermiddag. Silje Lie Boldingh (3) var blant barna som benyttet anledningen til å hilse på dyrene, og på Skafferiet var det mange som valgte å nyte dagens lunsj i vakre omgivelser.

– Her er det virkelig trivelig, istemmer Hilde Haugan Hynne, Torgeir Hynne, Gertrud Hynne og Jan Bekken. 

– Vi har sett og lest mye flott om Hovinsholm og Skafferiet. Dermed valgte vi å ta en liten omveg for å spise dagens lunsj her på Helgøya, sier Hilde Haugan Hynne. «Sommer på Mjøsgårdene» varer til og med søndag 17.7. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Klesdesigner Edel Urstad
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke