25. aug
MGP: Mo kom på tredjeplass under fjorårets MGP.Foto: Stian drake
 
I fjor var han deltager, i år blir Mo blir MGP-reporter
I fjor var Mahamed Abdi Farah, bedre kjent som Mo, deltaker i Melodi Grand Prix. I år stiller han som reporter.

Publisert: 18.feb.2015 06:58
Oppdatert: 18.feb.2015 11:26

Hamar-artisten Mo debuterer snart som utegående reporter i NRK-programmet MGP-vorspiel. 22-åringen ble tilbudt jobben etter å ha kapret seg tredjeplassen i fjorårets MGP, og deretter deltatt i programmet Stjernekamp.

- Jeg spurte rett og slett om han hadde lyst til å være reporter for oss, sier prosjektleder for MGP-vorspiel Vivi Stenberg.

null stress

Det unge talentet har aldri før jobbet med journalistisk, men tar utfordringen på strak arm.

- Som barn var jeg og vennene mine fascinert av alle de som sto på TV og snakket. Nå er det min sjanse til å prøve det ut, og jeg tror det kommer til å bli kjempe gøy, sier en spent Mo.Sammen med trommis og programleder Tarjei Strøm skal han lede det 30 minutter langte showet på direkte-TV. De to ble godt kjent da Strøm var i ekspertpanelet under MGP, da Mo deltok.

- Jeg tror det blir et veldig bra samarbeid mellom oss to, sier Mo.

Snakker med deltakerne

- Mo sin stilling heter utegående reporter, men på mange måter er han jo en inngående reporter, sier Stenberg.

Hun forteller at hovedgrunnen til at Mo fikk jobben er artistens evne til å skape noe fint i møte med nye mennesker.- Han har en fantastisk utstråling og får god kontakt med publikumet fra scenen.

På tross av at både Mo og Tarjei Strøm ikke har all verdens erfaring, er ikke prosjektlederen nervøs.

- Dette tror jeg kommer til å gå veldig fint, vi stoler på dem, sier Stenberg og forklarer viktigheten av å gi nye og kommende talentene en sjanse til å vise seg fram.- Mo har jo ikke gjort noe lignende dette før, så det er jo spennende. Både for han og for oss, legger hun til.

Reportermodus

- Jeg kommer til å være meg selv, sier Mo, og forteller at planen hans går ut på å tenke positivt og ikke stresse fram mot direktesendingen den 14. mars.

- Jeg kommer til å være Mo, men i en ny modus, legger han til og ler.- Reportermodus, kaller jeg det, sier Mo og legger fram at han kommer til å trives i den rollen.

- Dette kommer til å bli både spennende og gøy. Alle kan bare glede seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke