20. aug
Mohamed "Mo" Abdi Farah fra Hamar deltar i Melodi Grand Prix, men vurderes som en av de svakeste av VGs anmelder.
 
Mo er ingen VG-favoritt i Grand Prix
Tabloidavisa har kastet terningen over MGPs semifinalister. Mo fra Hamar får en toer.

Publisert: 19.feb.2014 11:08
Oppdatert: -

Mohamed «Mo» Abid Farah (21) deltar i den andre av tre semifinaler i Melodi Grand Prix (MGP) i mars, men levnes små sjanser av VG.

- Preget av billig produksjon

Låten er for dårlig, mener anmelder Morten Ståle Nilsen, som har kastet terning og dom over alle bidragene i MGP i onsdagens VG.

«Mohamed Farah Abdi har MPGs mest dramatiske historie (han overlevde Utøya-tragedien), og er i det hele tatt en karismatisk 21-åring. Synd, derfor, at Samuelsens sang er en så oppskriftsmessig typisk romantisk hjelp-til-selvhjelpsballade, preget av billig produksjon. Mo synger den pustete lidenskapelig, i Michael Jackson-tradisjonen. Han klarer ikke redde den, dessverre», vurderer Nilsen.

Komponist og låtskriver er Laila Samuelsen.

Vurdert blant de svakeste

Om deltakelsen i Grand Prix har Mo tidligere uttalt til VG at han vil delta med nettopp denne låten for å vise at man kan reise seg etter en tøff periode.

Mos artistkarriere fikk som kjent en bråstopp da terroren rammet Oslo og Utøya 22. juli 2011.

21-åringen fra Hamar skal ut i samme semifinale som Hilda & Thea Leora, Dina Misund, Linnea Dale og TIMBRE & Frikk Heide-Steen med Ida Stein. Konkurrentene har henholdsvis fått terningkast fire, to, tre og to.

Mo er en av fire blant 15 bidrag som har fått toer på VG-terningen. Ingen er vurdert dårligere.

Stange-gutt får «toppkarakter»

En som derimot kan smile av terningkastet, er Stange-gutten Knut Kippersund Nesdal med låten «Taste of You», skrevet av Jenny Moe fra Ringsaker.

22-årige Nesdal får terningkast fire - den høyeste karakteren gitt i denne VG-anmeldelsen - men vurderes ikke som særlig MGP-tiltalende:

«Dyktige folk både bak mikrofonen og i kulissene her. Kippersund Nesdal er en elegantiervokalist med mjuk 1980-tallstone i stemmen. Jenny Moe og Magnus Hænsgle har spesialsydd en liten pastellpopsang til ham: Dus «yacht rock» med tjukke synthlag. Sannsynligvis for «retro»-spesialisert for MGP», skriver Nilsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke