26. aug
TILBAKE: Artisten Mo Abdi Farah fra Hamar, som her er avbildet før sitt lille comeback som danser på Stortorget i hjembyen i 2012.
 
Mo har lagt Utøya bak seg - kommer med debutalbum
Fire år etter at han tok Norge med storm i talentkonkurransen X-Factor, er Mohamed «Mo» Abdi Farah tilbake for fullt. Marerittet på Utøya tok nesten knekken på ham.

Publisert: 15.jan.2014 18:38
Oppdatert: -

Den unge hamarsingen åpner i dag opp om terroren på Utøya 22. juli i 2011, tapet av bestevennen som ble drept og den lange vegen tilbake som artist, i et VG-intervju.

- Følte meg død

Populariteten hans nådde raskt uante høyder etter TV-konkurransen tidlig i 2010, og på vårparten året etter fikk han klarsignal for CD-utgivelse. Så opplevde han marerittet på Utøya, hvor bestekameraten Ismail Haji Ahmed ble drept av terroristen Anders Behring Breivik. Artistkarrieren ble lagt på is.

- Jeg følte meg død innvendig, sier Mo til riksavisa.

Havnet i rullestol

Han var selv på AUFs sommerleir, og falt om med korsbåndsbrudd da han prøvde å flykte. Han var ute av stand til å redde seg selv, men fikk hjelp. Etter å ha kastet seg i vannet, slik mange gjorde for å komme unna terroristen, ble han til slutt berget av en båt.

- Jeg vil gjerne takke dem, sier han.

Mo satt i rullestol i et halvt år, før en knalltøff opptreningsperiode startet. Samtidig måtte han hanskes med våkenetter, mareritt, posttraumatisk stressyndrom, depresjoner og tung sorg.

De første dansestegene

I juni 2012 danset Mo igjen for første gang på et år, da han bidro til inntekt for Kreftforeningen på Stortorget i Hamar. Da orket han ikke å snakke om marerittet på Utøya, men fortalte HAtv at det var som et mirakel for ham å ta det første steget tilbake som artist.

LES OGSÅ / SE VIDEO: Mo danset igjen

- Jeg har fått styrke av mamma og venner, og av positive minner om bestevennen min «Isma». Jeg følte at han var her med meg, sa Mo i videointervjuet den gang.

Snart debutalbum

Nå jobber han på spreng i studio for å legge siste hånd på debutalbumet, skriver VG, og rapporterer at den glade gutten er tilbake. Han er dessuten svært takknemlig for all støtte og lykkeønsker han har fått fra en bred tilhengerskare rundt omkring, men føler det var riktig å ta en pause.

- Plateselskapet var utrolig tålmodige, og det er jeg veldig takknemlig for, sier han til samme kilde.

Han og «Isma» var som erteris. Mo besøker graven i Hamar hver uke.

- Etter at han gikk bort, er det blitt stedet vi har sammen. Jeg ber for at han har det bra, sier Mo i intervjuet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke