21. aug
 
Mo synger OL-låta til Lillehammer 2016
Sammen med rapperen Sirius har Mo fra Hamar fått æren av å fronte OL-låta til Lillehammer 2016. Publikum vil få høre låta første gang under årets Idrettsgalla 9. januar.

Publisert: 21.des.2015 14:57
Oppdatert: 22.des.2015 09:02

Om 53 braker ungdoms-OL løs på Lillehammer, og Mo gleder seg stort til låta slippes i begynnelsen av januar.    

– Dette er bare så sjukt kult, rart og gøy. Jeg er så takknemlig. Dette blir magisk, sier Mo på telefon til HA.

Det var en vanlig fredag, og Mo satt og øvde til matteeksamen da Sigve Bull som har laget OL-sangen, ringte og spurte om han hadde lyst til å gi den stemme.

– Sigve mente at jeg passet perfekt til å formidle sangens budskap om å sprenge grenser for å skape morgendagen, sier Mo entusiastisk.

Selv flyktet Mo fra krigen i Somalia da han var 7 år, og i 2011 overlevde han terrorangrepet på Utøya. Det gjorde ikke bestevennen hans, Ismail.

– Jeg brenner for å inspirere andre unge mennesker til å jobbe hardt for det de brenner for. Det er viktig å tørre å følge drømmene sine, sier Mo, som er fornøyd med at han fikk lov til å gi låta sin egen touch.

– Sangen er veldig energisk, jeg tror ikke folk skal klare å sitte stille når de hører den, ler Mo.

Catchy

– Dette er en knakende god sang. Den er catchy, funky og full av energi. Jeg lover fullt trøkk med sang og dans når låta skal framføres før første gang under Idrettsgallaen i januar, sier kommunikasjonssjefen for Lillehammer 2016, Magne Vikøren.

Han er glad for at de fikk akkurat Mo til å framføre låta.

– Han er jo fra Hamar, hvor noen av OL-lekene skal foregå.

Med dans

Låten er et samarbeid mellom Teater Innlandet og Lillehammer 2016. Markedssjef for Teater Innlandet, Mari Brovold Owen, forteller at koreograf Camilla Tellefsen også har laget en dans til OL-låta, som til sammen ni ulike dansegrupper har lært seg. Blant annet PS Dance og dansere fra Stange videregående skole.

– Dansen vil bli vist fram under ulike arrangementer i regi av Lillehammer 2016. Det vil etter hvert også bli lagt ut en film på hjemmesiden Lillehammer2016.no slik at publikum kan lære seg dansen. Det blir litt som OL-floka fra 1994, sier Brovold Owen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke