23. aug
 
Mocci varmet opp for a-ha
Mocci Ryen og Anneli Drecker gikk av scenen, a-ha kom på – og tråkket til med en hitparade.

Publisert: 02.nov.2017 13:34
Oppdatert: 02.nov.2017 13:38

Året var 2001, det var mars og stedet var Valhall, Valle Hovin i Oslo. Hamar-jenta Mocci Ryen hadde nettopp gjort suksess med «You’ve got the motion» i Grand Prix i februar, blitt nummer tre i finalen – og hun var en hit i Norge. Hun jobbet sammen med Anneli Drecker, og Anneli var godt kjent med a-ha-gutta etter at bandet hadde leid henne inn til sine turneer.

Backstage

– Vi delte garderobe backstage, husker Mocci Ryen, som i dag jobber som programansvarlig i Hamar kulturhus.

– Morsomst for meg var at ungene kom løpende for å få min autograf, og der sto jo Magne (Furuholmen) og de andre a-ha-gutta, ler hun.

Lista over hva Anneli Drecker har bidratt til er svært lang, og blant annet har hun samarbeidet med både Röyksopp og a-ha. I denne perioden var Mocci Ryen med på laget, og denne gang var oppgaven, sammen med et annet band, Briskeby, å løfte stemningen før a-ha gikk på scenen i Valhall.

Fullt hus

– Vi spilte i 30–40 minutter, forteller Mocci Ryen.

– Det var fullt hus, og blant annet sang vi en duett, Anneli og jeg.

– Snakket du med a-ha-gutta?

– Nei, jeg gjorde vel ikke det, det ble vel med hilsing da alle kom. Og så var det flere unger der, backstage, blant annet ungene til gutta, noen fans og noen som sto på gjestelista. Og det var disse ungene som kom løpende for å få min autograf.

Digger a-ha

– Er du klar for a-ha-konserten i Hamar?

– Jeg må nok jobbe den dagen, men jeg fått nok med meg litt. Digger a-ha, selvsagt. Jeg har jo vokst opp med bandet. Et bra valg for konserten på torget.

Konserten i Valhall den kvelden i 2001 bød på en skikkelig rakettåpning fra a-ha, med klassikere som «Take on Me», «The Living Daylights», «The Sun Always Shines on TV», «Little Black Heart», «Minor Earth Major Sky» og «Cry Wolf».

VG og Dagbladet ga konserten terningkast seks, og Aftenposten slo til med tittelen «Norges popguder erobret Valhall». Ifølge VG hadde gruppen aldri vært bedre.

I tillegg til å gjøre oppvarmingsjobben, så sang Anneli Drecker flere duetter med Morten Harket – og koret på mange av låtene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke