23. aug
 
God stemning med Monica Heldal på Gregers
Plateaktuelle Monica Heldal sjarmerte publikum i senk da hun gjestet Gregers lørdag kveld.

Publisert: 24.apr.2016 00:41
Oppdatert: 24.apr.2016 12:10

Drøyt 100 betalende var på plass da Monica Heldal gjestet Hamar og Gregers lørdag kveld, og stemningen var god blant de frammøtte salen.

- Veldig, veldig bra. Jeg har hørt mye på begge platene hennes, men jeg har aldri hørt henne live. Det er veldig moro at hun har med seg et så bra band, sier Ole Kristian Østbye.

Gitaristen, vokalisten og låtskriveren Monica Heldal (25) har lenge blitt beskrevet som et ekstremt talent. Bergenseren ble spådd en lys framtid allerede før hun hadde gitt ut sin første plate, og da debutalbumet "Boy From the North" ble lansert høsten 2013 tok det ikke lang tid før hele musikknorge hadde fått opp øynene for den unge artisten. Med sin særegne og gode blanding av pop, country, rock, folk og visesang ble Heldal hyllet av et samlet norsk kritikerkorps. Hun ble tildelt Bendiksenprisen i 2013, og ble nominert til Statoil-stipendet samme år. Suksessen rundt debututgivelsen toppet seg i form av spellemannspriser i kategoriene "Årets popsolist" og "Årets nykommer". 

Tidligere denne måneden lanserte Heldal andrealbumet "The One in the Sun", og det er mye som tyder på at artisten følger opp sin tidligere suksess. Kritikerne er nok en gang overbevist, og albumet har allerede sanket en rekke rosende anmeldelser med toppscore på terningen

Lørdag var hun altså på plass på Gregers-scenen. Programmet ble naturlig nok preget av låter fra låtskriverens nyeste album, men publikum fikk også høre et par av hennes tidligste låter. Med de særdeles dyktige musikerne Olaf Olsen, Nikolai Eilertsen, Øyvind Blomstrøm og Cato Thomassen stilte hun dessuten med et band av ypperste klasse. Hun er ikke verdens mest utagerende og brautende artist, men med en god blanding av ydmykhet, rått talent og suggerende tekstformidling tok det ikke lang tid før samtlige i salen var frelst.

Se bilder øverst i saken.  

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
MONICA HELDAL
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke