17. aug
STOLT: Andreas Fuglesang, som driver Moondrop sammen med Owe Sandvik, vant NM i Gameplay med spillet "Degrees of Separation".
 
Moondrop vant 100.000 i spillkonkurranse
Det lille hamarselskapet var i en klasse for seg under helgens NM i Gameplay.

Publisert: 13.jan.2014 12:38
Oppdatert: -

Lørdag 11. januar arrangerte Norsk filminstitutt uoffisielt norgesmesterskap i Gameplay.

Mesterskapet innebar at deltakerne skulle utvikle hvert sitt dataspill basert på stikkordet "temperatur" i løpet av 10 dager.

Best i finalen
Moondrop fra Hamar, som var blant de drøyt 20 gruppene og selskapene som deltok, gikk til slutt helt til topps i konkurransen.

Med spillet "Degrees of Separation" fikk spillutviklerne fra Hedmarken flest stemmer under avstemmingen i finalen.

Ifølge juryen var det en soleklar seier, med flest stemmer fra både fagjuryen og publikummerne.

Erfarne utviklere
Andreas Fuglesang, som driver bedriften sammen med Owe Sandvik, forklarer hvordan de jobbet for å utvikle spillet:

- Ideen var å lage et spill for to spillere, hvor hver av spillerne befinner seg i sin egen verden hvor det enten er varmt eller kaldt. Når spillerne beveger seg rundt, følger temperaturen etter. Det blir interessant når verdenene krysser hverandre, sier han.

Fuglesang forteller at det ikke er lett å lage et dataspill på bare ti dager, men at de hadde noen triks i ermet.

- Vi begynner å bli så erfarne at det går greit å utvikle nye spill. Det gjelder å starte med et bra konsept som ikke er for komplisert, sier han.

Prioriterer større spill
Spillet er foreløpig bare en prototyp, men er likevel mulig å bruke. Fuglesang er usikker på om de vil gå videre med konseptet, og eventuelt utvikle det til et fullverdig spill.

- Nå konsentrerer vi oss først om lanseringen av det store spillet vårt, Amphora. Det er et nisjespill, men markedet på verdensbasis er veldig stort. Vi håper og tror derfor at det skal slå an, sier han.

100.000 tusen i premie
Moondrop, som også vant norgesmesterskapet i Gameplay i 2011, kan nå glede seg over 100.000 kroner i premie for førsteplassen. Hva pengene skal brukes til er ennå ikke avklart.

- For en liten gründerbedrift kommer pengene veldig godt med. Samtidig er det minst like viktig å se at andre liker det vi driver med og brenner for. Det er spennende å utforske muligheter og gjøre noe man synes er interessant, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke