21. aug
 
Moro og lærerikt før korpskonkurranser
De yngre fra Hamar Jente- og Guttekorps og Hamar Ungdomskorps fikk blåse vekk mandagsbluesen i kulturhuset, sammen med seniorene i Hamar Musikkorps.

Publisert: 26.feb.2018 22:24
Oppdatert: 26.feb.2018 22:29

Etter å ha varmet opp messingen (det var kaldt denne mandagen) og funnet sine plasser på stolene i Kirsten Flagstad-salen, fikk tre korps blåse og slå for publikum på Mandagslive. Det gjaldt å få spille og øve - for det braker nemlig snart løs med konkurranser.

sommerfugler i magen

-Det er gøy å klare det man har øvd på, og å høre på de andre, forteller Stine Vegge (11), som sitter klar på scenen, med rak rygg og tverrfløyta i fanget. Hun spiller i Hamar Jente- og Guttekorps, som var først ut på Mandagslive.

-Jeg er spent, har litt sommerfugler i magen og gleder meg til å se de andre, legger Stine til, før salen glir mot en konsertstart og korpset tar i med en tidløs marsj - nemlig kjenningsmelodien til Indiana Jones.

Men Stine Vegge og de spilleklare juniorene var ikke de eneste som hadde grunn til å ha sommerfugler i magen. Alle de tre korpsene skal nemlig ut i ilden i ulike konkurranser. Korpsene skal delta i Hedmark/Oppland mesterskapet på Hadeland, og Hamar musikkorps skal også til NM i Trondheim.

Tre korps under samme tak

-Dette er god øving, forteller Bent Furnes (56) etter Mandagslive. Han holdt sin tuba som en messing vikinglur og blåste for Hamar Musikkorps.

-Jeg tror at det blir både spennende og lærerikt med mesterskapet, forteller han.

Med tre korps i ulike aldersgrupper og nivåer under samme tak, var det rom for inspirasjon.

-Det var gøy å spille med de eldre, for de er så flinke, sier Signe B. Myre (11), som spiller klokkespill i Jente- og guttekorpset.

Mandagslive

Ellers var det en hel del blåsing i messing, tromming på alt mulig rart og veiving med en pinne. De tre korpsene spilte i tjue minutter hver, og det ble framført stykker som varierte fra Michael Jackson til kirkemusikk og Dovregubbens hall. En hel del ble ytret fra scenen av dirigentene om konkurranser og Hamar Ungdomskorps 120-årsjubileum. Dirigenten deres - Morten Sanner - sa «det er spennende å stå på kanten til et stup», i anledning mesterskapet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke