19. aug
 
"99 problems" hadde ikke problemer med å få salen til å le
Det at det nærmer seg både russetid og eksamen, virket kun tidvis til å påvirke Katta-gjengen, som leverte et ganske underholdende to-timers show.

Publisert: 16.feb.2018 21:42
Oppdatert: 16.feb.2018 21:54

Hovedpoenget med en russerevy er at det skal være moro, både for russen selv og for publikum i salen. På den måten leverte russegjengen fra det selvutnevnte «99-kullet» på Hamar Katedralskole en kurant forestilling på omtrent to timer, inkludert pause. Med hovedtemaet «99 problems», ble det gjort et forsøk på å skape en rød tråd mellom de mange problemene skoleungdommen møter i hverdagen. Det vil si fraværsgrenser, kravstore lærere, kjærlighet og festing. Det skal sies at den røde tråden var veldig, veldig tynn.

Lydproblemer

Det er ikke til å komme unna at det er vanskelig å få alt til å klaffe, når mye av det arbeidet som blir gjort både på og bak scenen er utført av amatører. Amatør er ikke ment nedsettende, bare så det er sagt. Det var en del problemer med lyden underveis, både i form av spraking fra dårlige mikrofoner, og til tider dårlig balanse mellom musikkspor og vokal. Derfor var det også vanskelig å oppfatte tekstene i enkelte av fellesnumrene, som tross alt er viktig for å få humoren fram. I enkelte av sangnumrene bar også de på scenen preg av å ikke ha pugget tekstene skikkelig.

Tok seg opp

I starten av første akt, bar en del av framføringene preg av usikkerhet hos den enkelte. Dette myknet imidlertid opp, og rett før pausen ble det klint til med et morsomt nummer om kvaliteten på grøten i kantina på skolen. Intern humor tross alt, dette var noe de fleste i salen lo godt av. I andre akt var det flere numre som skilte seg positivt ut, blant annet en moderne skildring av eventyret «Prinsessen som ingen kunne målbinde», for anledningen oppdatert med nye ord som «hooking» og «rulling». Et annet morsomt nummer kommenterte de mange dugnadsjobbene russen, mer eller mindre frivillig, tar på seg i håpet om å få råd til en bil eller en buss i russetida. Det var flere eksempler på at gjengen klarte å ta tak i dagsaktuelle temaer, og i tillegg gjorde de det morsomt å se på. En god russerevy handler om mer enn bare rølp og tull. Det synes jeg årets kull har fått til.

TERNINGKAST: 4

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke