20. aug
Arbeid: Gjengen som startet med felles hyttetur og idémyldring i september, er nå i innspurten med Væillsetrevyen. Marte Syverstuen sitter med notatblokk og gir tilbakemeldinger og konstruktive ting gjengen skal terpe til premieren på fredag. Foto: David William Øynes
 
Morsomheter, folkefest og Væillsetrevy
Det jobbes, øves og gapskrattes, men snart er det alvor. Iallfall litt alvor, riktignok mest humor.

Publisert: 02.nov.2017 19:34
Oppdatert: 02.nov.2017 20:52

Med tretten år bak seg, er revygruppa tradisjonen tro og setter opp Væillsettrevyen for fjortende gang. På fredag er det premiere.

Livlig gjeng

I Vallset Samfunnshus satt latteren løst både i salen og på scenen. I rampelyset sto to sauer som foret på «gress» fra cannabisplantasjen som ble oppdaget langt inne i skogen utenfor Vallset, tidligere i år. Bandet på scenen og folka i salen, flirte så godt av vitsene at de måtte holde seg fast til stolene. Etter sceneskiftet kommer en gutt utkledd som Trygve Slagsvold Vedum inn på scenen. Han blir stilt spørsmål og svarer alltid med Vedums signaturlatter.

Manusene Revygruppa fra Vallset har skrevet, er fullspekket av scener og vitser fra det lokale nyhetsbildet og aktuelle saker fra nærmiljøet, presentert gjennom sketsjer, sanger og monologer. Alt er skrevet av gruppa.

Det er en lattermild og livlig gjeng i revy-apparatet, som så ut til å ha det veldig gøy med produksjonen av årets revy.

Etter første akt, med sang, sketsjer og blant annet et dansenummer hvor karene danser ballett, var det tid for en liten pause og evaluering av revyen så langt.

Frivillighet og dugnad

– Det er vanskelig å spå noe, men vi har god magefølelse. Vi får ikke vite hvor bra det er før vi ser responsen på fredag, sier Even Engen, som er leder i revystyret og nettopp har skiftet fra ballettskjørt til hawaiiskjorte. Det er pause og han slår seg ned på en stol i salen.

– Det er litt sjarmen at alt er gjort på dugnad og at ingen av oss får fem flate øre, sier revystyrelederen.

Engen forteller at overskuddet fra Væillsettrevyen går til kulturlivet i Stange kommune.

-Det er en drivkraft å få gi tilbake, legger han til.

Erik Johansen er 18 år gammel og deltar i Væillsettrevyen.

– Det er fantastisk å være med. Miljøet og alt det andre er fryktelig artig, sier Erik, som ser seg over skulderen og fastslår at han er den yngste i revygruppa. Det er andre året han deltar i de folkelige morsomhetene.

siste innspurt

Nå er tiden knapp for gjengen i årets Væillsettrevy. På fredag braker det nemlig løs i Vallset Samfunnshus. Den engasjerte, lokale revygjengen øver lange kvelder denne uken, for å levere best mulig når det blir folkefest i samfunnshuset under årets revy.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke