24. aug
Lek i Mørket: Augusta (6), Julius (3) og Frøydis Sand storkoste seg med lys og mørke under Dunkel festivalen.
 
Morsomt i mørket
Søndag var det barnas tur til å leke seg i mørke omgivelser under Dunkel Festivalen.

Publisert: 02.feb.2014 14:50
Oppdatert: -

Førsteinntrykket er kanskje bekmørkt for dem som i løpet av helgen tuslet inn i Hamar Teater og Dunkel festivalen, men etter hvert merker man at sansene gradvis tilpasser seg forholdene. Festivalen er fordelt på 11 rom, og i løpet av helgen kunne arrangørene tilby scenekunst, installasjoner, performance, gastronomi, stand-up, konserter og interaktive multimedia verk for å nevne noe. Opplevelse var i det hele tatt mange for dem som hadde tatt turen.

Smaksprøver

Søndag var det barnas tur til å utforske mørket, og med ulike aktiviteter var det mange som fikk mulighet til å bevise at de ikke er mørkredde. Frøydis Sand hadde med seg barna Augusta (6) og Julius (3) til Hamar teater, og de så ut til å storkose seg i mørket selv om det kanskje var litt skummelt for minstemann i begynnelsen. Med bind for øynene skulle barna teste smaksløkene gjennom en blindtest, og Augusta sto testen med glans. Appelsin, eple, gulrot, rosiner og banan. Augusta smakte seg fram til riktig svar på alt som ble servert.

- Dette var jo lett, sier Augusta like etter å ha mestret smakstesten. Lillebroren Julius var litt mer skeptisk til å ta på seg bind for øynene, men også han ble med etter hvert.

Kjempegøy

Deretter skulle barna bruke følesansen. Arrangørene hadde satt opp en rekke bokser med hill på toppen, og oppgaven var å finne ut hva som skjulte seg i de ulike boksene ved å kjenne seg fram med hendene. Til slutt fikk barna være med på eventyropplesning i mørket.

- Dette ser ut til å være helt topp for ungene. sier Frøydis Sand.

- Ja. Dette var kjempegøy, bekrefter Augusta.

Festivalen produseres av Artilleriet Produksjoner og ledes av Thomas & Aleksander Østgaard i samarbeid med Hamar Teater.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke