20. aug
JUL PÅ BAR: Kanskje en litt annerledes jul, men Morten Melby byr på engelsk fotball på TV i hele jule- og nyttårshelga. FOTO: REMI LAAKSO.
 
Mortens juleball
Hos Morten Melby (51) på Hamar Sports Bar inviteres det litt juleball, hele jula til ende.

Publisert: 22.des.2011 06:27
Oppdatert: -

Det ble sparket i gang allerede tirsdag og onsdag og torsdag denne uka, som en liten førjulssmak - og så dundrer det av gårde fra 2. juledag: den engelske julefotballen. I England er det en tradisjon å trekke den mest glorete nisselua ned på huet og tusle av gårde til fotball i romjula. Hos Mortens sportsbar midt i Hamar sentrum kan man få med seg litt av den helt spesielle julefotballstemningen. Her er det åpent alle dager, bortsett fra selve julaften.
- Julaften er vel egentlig den eneste dagen i året jeg har stengt, sier Morten Melby.
«Engelske psyke»
Nyttårsaften er det lukket selskap på kvelden, men baren er åpen på dag- og ettermiddag for den som vil se fotball sammen med venner og andre med den «engelske psyke».
Morten Melby har drevet Hamar Sports Bar siden 2008. Da hadde han båret på ideen om en sportsbar i mange år, siden han første gang tenkte tanken under en USA-reise - da han likte konseptet han fikk oppleve i Chicago.
Baren i Hamar er et enmannsprosjekt, men han får hjelp av andre en gang i blant når det er stort trøkk - og når han, to-tre ganger i året, kobler ut med en tur på Kiel-ferja.
Rugby?
Sjøl har ikke Morten noe favorittlag i England. Han er mer hockeyfrelst, og har fulgt Storhamar Dragons i alle år.
- I begynnelsen så jeg litt på kampene, men jeg har mer enn nok med å drive stedet, sier Morten Melby.
- Har det svart til forventningene, dette med å drive en sportsbar i Hamar?
- Det har gått over all forventning. Jeg trodde faktisk det ville ta lengre tid å komme dit jeg er i dag. For mange er dette blitt stedet de vil se fotball, og håndball, for den saks skyld. Folk vet at jeg har tilgang på mange kanaler, og kan vise forskjellige kamper og forskjellig sport samtidig. For et halvt år siden var det faktisk innom en engelskmann, som lurte på om jeg viste rugby-og det ordnet vi.
Venter innrykk
Hamar Sports Bar har cirka seksti sitteplasser, men når det er storkamper i Champions League eller store landskamper (les: Danmark-Norge), så er det mellom 150 og 200 personer inne.
- Og hva med julefotballen? Hva slags forventninger har du til interessen og besøket i forbindelse med høytiden?
- I jula i fjor var det veldig bra. Mye folk, sier Morten-som nok forventer seg det samme i år.
Til vanlig tilbyr han også konserter på fredager og DJ på lørdager. I jula blir det ingen konserter, men DJ-en Fred the chef er på plass 2. juledag.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke