18. aug
Ny plate: Silje Nergaard skal ikke på noen lanseringsturné i denne omgang, men tar sikte på en konsert på Gregers i Hamar i februar. Men først skal hun til Tyskland, og så Japan.
 
Møtet med adoptivsønnen på plate
Ei mor i Afrika som venter på regnet, en kokosnøttselgers sang på stranda i Sør-Italia, og hennes egen lille etiopiske adoptivsønn Jonah, som deltar på en sang fjennom opptak hun selv har gjort av hans eget glemte språk fra den første tida.

Publisert: 13.okt.2017 17:25
Oppdatert: 13.okt.2017 17:58

Det er noen av sangene på Silje Nergaards nye album, som nå utgis. «For You a Thousand Times» er tittelen, hentet fra historien om et eldre ektepar i Korea, som har vært atskilt i mange år, men som hver dag, minst tusen ganger, har sendt hverandre løfter om kjærlighet.

– Det var slik tittelen på plata ble til, sier Silje.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg.

Afrikansk

Det afrikanske er til stede på mange av låtene på det nye albumet.

– Det var ikke nødvendigvis planlagt slik, sier hun. – Men der jeg er, ser og hører jeg historier som jeg samler i hodet og hjertet mitt.

Det er knippe av disse små historiene om store ting, som hun sier, som nå foreligger på albumet.

Et knippe av dem, små historier om store ting

– Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter, sier hun.- Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig det sterkeste av alt; møtet med min lille etiopiske adoptivsønn Jonah.

Hyllest til mødrene

Til det afrikansk pregede stoffet hører også sangen «It´s Gonna Rain», som er en hyllest til de afrikanske mødrene som venter på det livgivende regnet etter tørken. Denne sangen er gitt til SOS-barnebyer, som hun selv er ambassadør for.

Et spesielt innslag på plata er også låten «Cocco Bello», om en mann som solgte kokosnøtter på ei strand i Sør-Italia, og deklamerte det med sang. Silje tok opp stemmen hans på iPhone, og komponerte sin egen sang rundt melodien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke