26. aug
 
Muligheter for unge
Musikkverkstedet ved Kulturhuset har muligheter for unge musikere – og plass til flere i sine lokaler.

Publisert: 17.jan.2019 12:10
Oppdatert: 17.jan.2019 12:15

Ned en lang betongtrapp til Kulturhusets kjeller, ligger Musikkverkstedet. Der er det øvingsrom med utstyr, studio og musikkmuligheter – og plass til flere.

HA tok en tur ned på Musikkverkstedet tirsdag kveld, for å snakke med de unge øvende.

Full trøkk på øving

«Enter Sandman» av Metallica dundret innenfor døren markert med «Band 2». Der inne rocka «Airpoint», som består av fire trettenåringer – Noah Munz Leonardsen (tangenter), Klas Johanson (gitar), Jonathan Munz Leonardsen (trommer) og Sindre Strypet Ligård (bass). Sistnevnte kunne ikke øve tirsdag, men de resterende tre hadde likevel skrudd på full guffe.

– Vi spiller i band fordi vi alle liker å spille instrumenter, også ville vi gjøre det sammen, forteller Jonathan Munz Leonardsen, som forteller at «Airpoint» spiller litt av hvert, for eksempel Nirvana-låter, bitte litt Metallica og en hjemmelaget låt i utviklingsfasen.

– Vi øver hver tirsdag, pluss litt ekstra. Det er gøy og fint å øve her. Mye bra utstyr, det låter bra i rommet, sier Noah Munz Leonardsen.

Bandet har øvd på musikkverkstedet i to måneder, og de har allerede spilt på juleball.

– Det var mange som sa at de syntes det var kult, forteller Klas Johanson, som også legger til at noen gikk fordi de spilte så høyt.

Til slutt river «Airpoint» i «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana for HA. Med full trøkk!’

Første økt på verkstedet

I øvingsrommet «Band 1», driver «Bright White» på. Det er første gang dette bandet spiller sammen, og de er fornøyd med tilbudet på Musikkverkstedet.

– Det er fint å ha et rom med godt utstyr vi kan øve med, sier Jesper Svee Sæta (gitar).

Han spiller sammen med Nedas Stanaitis (bass), Camilla Angelivia Holter (trommer), Mia Elise Stenshaug Engebretsen (gitar) og Oda Margrethe Lindstad (vokal, tangenter). Alle er 14 år gamle.

– Vi satt i kantina på Ener ungdomsskole og snakka om band og musikk. Også sa vi litt på tull at vi skulle starte band, men sånn ble det altså, forteller Mia Elise Stenshaug Engebretsen.

Bandet skal spille rock og «indie», for det er det de liker. Da HA kom innom tirsdag, planla de hvilke låter de skulle lære seg.

– Nå skal vi begynne å øve på ¨Riptide» av Vance Joy. Også skal vi spille egne låter, da, sier Camilla Angelivia Holter.

På ungdommens premisser

– Musikkverkstedet er et tilbud til alle som trenger et sted å øve – og spesielt unge, nye band. Det er de vi ønsker at skal komme for å bruke oss som en arena, sier Malin Aarhus – produksjonsmedarbeider og for tiden sjef på Musikkverkstedet.

– Dette er Hamar kulturhus sitt tilbud og det er viktig for oss å være på tilbudssida for de unge. Vil de øve, spille konserter, eller være i studio, så får vi til det – Musikkverkstedet drives på ungdommens premisser, forteller hun.

På verkstedet er det plass til flere.

– Det er utrolig hva vi kan få til, hvis ungdommen vil, konkluderer Aarhus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke