22. aug
SKRIK: Ungene skal gå fra Munchs fødested til Klevfos - og skrike! FOTO: ROLF SMÅRISETH.
 
Munch-jubileum med et skrik
Ungene i Løten markerer åpningen av Munch-jubileet med et eget skriktog. Her kan ungene for en gangs skyld skrike så mye de orker.

Publisert: 12.des.2012 13:05
Oppdatert: -

Det er neste år 150 år siden Edvard Munch ble født. Jubileet markeres i åtte Munch-kommuner, blant dem Løten der Munch så dagens lys på gården Engelaug 12. desember 1863.
- Vi sparker i gang jubileumsåret med verdens største skriktog fra Engelaug onsdag kveld. Ungene blir oppfordret til å skrike hele veien og ta med lommelykter for å lyse opp ansiktene, fortalte prosjektleder Kjersti Sandvik da jubileumsprogrammet for Munch-året ble sluppet på Munch-museet onsdag formiddag.
Høydepunktet i feiringen blir jubileumsutstillingen "Munch 150", som vises på Nasjonalgalleriet og Munch-museet fra 2. juni til 13. oktober. Det vil være den meste omfattende Munch-utstilling noen gang med 250 verk.
En vandreutstilling med ett av Munchs hovedverk, "Selvportrett med sigar", er allerede sendt ut på turné, og vises fra 12. desember på Svalbard Museum. (©NTB)

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke