17. aug
IAkustisk, men kke anonymt: Elgitaren var byttet ut med rå humor da Jo Nesbø sammen med Di Derre sto på scenen i kulturhuset. Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund.
 
Munter nostalgi
Trommene var byttet ut med vaskebrett og latteren satt løst da Di Derre inntok kulturhuset som «Anonyme Akustikere».

Publisert: 04.mar.2016 00:17
Oppdatert: 04.mar.2016 07:28

– Hei! Velkommen til dette møtet i AA – Anonyme Akustikere, sa Jo Nesbø til latter i salen da han og de fem andre bandmedlemmene i «Di Derre» entret scenen i kulturhuset. Det ble starten på en kveld full av latter og muntre historier.

nedstrippet lydbilde

Selv om Jo Nesbø for tida kanskje er best kjent som krimforfatter, startet han den kunstneriske karrieren på 90-tallet som vokalist i «Di Derre». Gjennombruddet i 1994 gjorde moldebandet til et av Norges mest populære, og de mange folkekjære sangene er blitt nostalgiske for mange nordmenn.

Visepopbandet består i dag (i tillegg til Nesbø på vokal og gitar) av Magnus Larsen (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wilhelmsen (gitar) og Lars Jones (gitar).

Bandmedlemmene reiser nå rundt over hele landet med sitt nyeste konsertkonsept «Anonyme Akustikere», der alle elektriske instrumenter er ryddet bort og trommene erstattet med vaskebrett.

Muntre historier

Selv om uttrykket var blitt strippet ned, var farten og energien i bandet den samme. Nesbø ledet an, og bergtok publikum med den ene spinnville fortellingen etter den andre.

Ekstra mye latter ble det da Nesbø fortalte om et forsøk på å starte opp band i ungdommen, før han satte i gang «Faren til Ivar»- med rytmisk snert og fin koring.

Di Derre hadde mer på programmet enn sine egne låter, og Nesbø fortalte om sin begeistring for «Jokke og Valentinerne». Den ene anekdoten fulgte den andre, før han sang «To fulle menn» i en stemningsfull duett med Wilhelmsen.

Trampeklapp for jenter

– Til slutt skal vi spille en sang som ble skrevet på synthesizer en gang på 90-tallet, sa Nesbø. Deretter avsluttet bandet med sin aller største hit «Jenter» til stående applaus og trampeklapp i salen.

– Dette var kjempebra! mente Bjørn Erik Jønsberg etter konserten.

Han har fulgt med bandet siden de ga ut sin første plate, men dette var første gangen han var på livekonsert med dem:

– Det var en artig blanding av låter, i tillegg til mange gode historier, avsluttet han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke