20. aug
Sum­mers & Sil­vo­la: «Widdershins» (2016).
 
Musikalsk ekteskap

Publisert: 15.jun.2017 07:13
Oppdatert: 15.jun.2017 07:13

Hva skjer når en finne og en skotte finner tonen? Jo, de gifter seg og møtes på halvveien, midt i det norske folkemusikklandskapet.

«Widdershins» med den skotske felespilleren Sarah-Jane Summers og den finske gitaristen Juhani Silvola går nå på repeat i heimen. Ryktene skal ha det til de to er gift og bor i Norge, men det er ikke så viktig. Skiva er noe av det friskeste og mest spennende jeg har hørt i år. Det hele er lekent, muntert, kjapt og lett; det lukter norsk bygdeliv ispedd litt skotsk høyland. Liker du Knut Reiersrud når han er i folkemusikkhjørnet, så digger du sikkert også denne gjengen. Åpningslåta «Sydänyö» er deilig mørk og mystisk, etterfulgt av den fengende tittellåta. Summers spiller vanligvis både rent og vakkert, men her gnikker hun som en demon på fela. Tøft! «Sister Donna Kelly» festet seg umiddelbart på hjernen, og der er den fortsatt spikret fast. Skiva avsluttes sterkt med «Spike on a Bike» og en røff Silvola-solo. To kjappe og tilfredsstillende bank i gitarkassen, så er fela tilbake til lydbildet – og ekteparet kan krysse målstreken i skjønn harmoni. Blir du ikke i godt humør av dette, så er du nok en uhelbredelig liten surpomp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke