20. aug
 
Musikalsk glede
Sound of Music, Løvenes konge og Grieg; det var blant musikken som ble framført i Teatersalen av dyktige ungdommer. Publikum storkoste seg, og nivået var høyt.

Publisert: 25.apr.2016 14:38
Oppdatert: 25.apr.2016 14:51

Teatersalen i Brumunddal ble fylt opp av publikum i alle aldre. Ringsaker operaskole og Hedmarken Barne- og ungdomsorkester holdt konsert, med en fin blanding av kjente klassiske verk og film musikk. Med seg på laget hadde de dirigent Eldar Nilsen, som også er dirigent for Gardemusikken.

Det er ikke skummelt

Det merket seg en liten nervøsitet blant ungdommene i starten av konserten, men etter å ha kommet seg gjennom Disney-klassikeren «Circle of life», holdt de ikke tilbake. Publikum ble til de gode vennene en ikke kan holde tilbake for. Ungdommene i operaskolen tok oss med flott klang og sjarm. Med «Do-Re-Mi» fra musikalen «Sound of Music» sjarmerte solistene Maren L. Lilleengen og Hedda Midtlien oss sammen med koret. I bakgrunnen hadde de gjort et kreativ valg ved å bruke lysbilder og videosnutter til musikken. Det gjorde opplevelsen enda større. Det ble lagt merke til ikke minst i de partiene hvor solistene kom inn og ut av bildet.

– Jeg holder på med hockey og fotball også, men er også veldig glad i å synge, sier Maren L. Lilleengen (11). – Jeg har vært med her lenge, og synes konserten gikk kjempebra! Det er veldig gøy å synge i ett så stort kor, syntes hun.

SOLID og stødig

I tillegg til filmmusikken kom det også vakre toner fra ungdomsorkesteret i Praeludium til Griegs Holdbergsuite og Gavotte. De var stødige hele veien gjennom, og det var vakkert. En av fiolinistene er Marius Westling (15).

- Jeg har spilt fiolin i 10 år, men i kveld spilte jeg bratsj. Det var litt uvant å ikke ha den vanlige dirigenten vår. Men jeg er veldig fornøyd med konserten, sa Marius.

Det ble muligens litt rusk i hvordan programmet skulle forløpe, når det var dirigent Nilsen som tok seg av praten mellom hvert nummer. Det ble god stemning blant publikum av det, og Nilsen viser at han er stolt over det ungdommen klarte å formidle.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Fullsatt sal: Det var fullt i salen, og applausen var stor etter hvert nummer.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke