24. aug
ALLSIDIGE: Selv om hver har sin rolle, så er de sammen i allsangen, med et velvillig publikum, Anna Vada, Dennis Storhøi og Alexander Rybak.
 
Musikalsk midtvinter
Rett før jul rakk mange å komme i riktig stemning takket være konserten «Vinterbilder».

Publisert: 22.des.2011 23:06
Oppdatert: -

Det mangler ikke på konserter med kommersielle aktører i distriktet. Gårsdagens konsert kunne ha passet inn i bildet her. Men heldigvis bar den preg av originalitet og spontanitet, som gjorde at det var vel verdt besøket.
Spontanitet var det Alexander Rybak som sto for. Han skifter stadig mellom å være en morsom barnehageonkel og en seriøs spellemann. Hele tiden rettet han seg mot sitt publikum, vel bevisst på at alle skal få alt med seg, og alle skal føle seg sett. Det er en god egenskap som mange rutinerte artister etter hvert mangler. Forhåpentligvis gir Rybak aldri slipp på sin lekenhet.
Mange tonearter
Originaliteten lå først og fremst i arrangementene. Det var stort sett kjente og kjære julesanger som passerte revyen, og disse ble kledd i en ny drakt, takket være musikalsk leder Øystein Lund Olafsen. Rybak improviserte fritt på «The Christmas song», gitarist Kjell Harald Litangen dro til med en tøff solo i «Himmel i min favn», og pianisten selv gjorde underverket ved orgelet i en meget fri versjon av «Deilig er jorden». Her suste han gjennom mange tonearter, og lot seg inspirere av selve øyeblikket. Det ble et riktig høydepunkt, som sa mye om denne mannens musikalitet.
VINTERSTEMNING
Anne Vada sto opp i det hele som en stødig sanger, som ikke bommer på en eneste tone. Hennes uttrykk er klart og meget rent, og får en til å senke skuldrene mange hakk.
Skuespiller Dennis Storhøi leste tekster, og satte dermed en stemningsfull ramme rundt julefeiringen. Overgangene til sangene var glidende, igjen takket være tangentmannen.
De tre hovedaktørene ga hvert sitt stemningsbilde av vinter og jul. Anna Vada og Dennis Storhøi var her sterke med sine ord, og selv om Rybak ikke kunne leve opp til det, ble hans bilde ikke mindre tydelig av den grunn. Å velge en allsangversjon av «Julekveldsvisa» var en genistrek, hvor han fikk herrene i publikumet til å synge en oktav høyre en vanlig, og damene på sitt laveste. Å klype seg i nesa for å etterligne Prøysens røst kan bare Rybak tillate seg.
Det var denne humoren i kombinasjon med dypere tekster, klar sang og elegant musikk som gjorde konserten til en flott opplevelse. Alt dette i et forresten nydelig fargesatt kirkerom, som var nesten fullsatt.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke