20. aug
PRESISJON: Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps sørget for god stemning i Kirsten Flagstad-salen onsdag kveld.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Garden med musikalsk oppvisning
Med lokale representanter i rekkene viste Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps seg fra flere ulike sider da de holdt konsert i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 09.mar.2016 22:24
Oppdatert: 09.mar.2016 22:28

Over 350 mennesker var på plass i salen da HMK Gardes Musikkorps, med dirigent Eldar Nilsen, inviterte til festkonsert i Hamar kulturhus, og med et særdeles variert program sørget de stramme musikantene på scenen for stor begeistring blant de frammøtte. 

Blant gardistene var det også noen lokale ansikter, og Ringsaker kommune var spesielt godt representert. Tonje Kristin Berg fra Moelv, Kristin Lehne fra Brumunddal og Oskar Hermann fra Brøttum hadde alle tatt turen fra Huseby til Hedmarken for å spille i kulturhuset. I en travel hverdag som gardist synes var alle tre musikantene klare på at det var ekstra stas å spille i hjemlige trakter.

– Det er veldig moro å spille for familie og venner her i Hamar, og ekstra spesielt blir det når så mange kommer for å høre oss spille, sier eufonist Berg til bekreftende nikk fra rekkekamerat og tubaist Oskar Hermann. 

– Det er nesten så man kjenner på kroppen at man er i hjemtraktene, også merker jeg at jeg blir mye mer avslappet av å spille her, sier Hermann. Dagens gardemusikere ble en del av 3. gardekompani i september 2015, og gjengen fra Ringsaker kan fortelle om et begivenhetsrikt halvår som gardister. 

– Vi har allerede opplevd veldig mye, og i februar var vi på tur til Australia og New Zealand. Det var et eventyr og en fantastisk opplevelse, sier Berg. Hun forteller at de blant annet har holdt drilloppvisninger for fulle stadioner, og at de spilte for totalt 264.000 mennesket i løpet av oppholdet.

Under onsdagens konsert fikk publikum se et allsidig musikkorps som virkelig er i stand til å by på seg selv.Korpset åpnet konserten på formelt og høytidelig vis med finalen av Tchaikovsky 4. symfoni og fulgte opp med Alfred Reeds «El Camino Real», Grieg og Bjørnssons «landkjenning», «Army of the Nile» av Kenneth Alford og tema fra John Williams «Star Wars», men framsto på en langt mer løssluppen, funky og leken måte da de kom tilbake til andre sett. Da fikk publikum blant annet servert medleyer med musikk av både Abba og Earth, Wind & Fire, samt sangen «The Jazz Police» av Gordon Goodwin; En helt annen og langt mer moderne side av HMK Garde som de frammøtte satte stor pris på.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke