buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Plateslipp: Hege Øversveen presenterer sitt nye album i Hamar på lørdag.Foto: Christian Nystrøm
 
– Er blitt tøffere
– Jeg tror egentlig jeg er født på prærien i USA i et tidligere liv, sier Hege Øversveen fra Biri. – For jeg har alltid vært tiltrukket av USA og språket og musikken der.

Publisert: 18.jan.2018 13:45
Oppdatert: 18.jan.2018 13:56

Nå er countryrockartisten fra Biri klar med sitt andre album, «Goodbye Yellow Roses», som har slippdato på fredag. Lørdag skal hun presentere plata på Musikkverket på Maxi. Og i februar skal hun på turné i grunnskolen i Hamar i regi av Turnéorganisasjonen.

Les HAs anmeldelse av plata her.

Men ellers har det ikke vært så mange opptredener hun har gjort på denne siden av Mjøsa. Med unntak av i sommer, da hun gjorde en låt sammen med Return, før Toto-konserten på Tjuvholmen.

På skoleturnéen i Hamar blir det for øvrig en sjelden anledning til å høre henne synge på norsk. For i anledning turnéen er noen av låtene hennes blitt oversatt til morsmålet.

– Jeg synes det er veldig fint, det blir noe fryktelig ekte med det, sier hun.

– Men jeg er fortsatt like fascinert av amerikansk som før. Da vi hadde engelsk på skolen, ville jeg ikke prate engelsk, men amerikansk da også.

Til Nashville

Det var i Nashville karrieren hennes tok form. På en festival i Norge ble hun første gang kjent med folk fra Nashville og ble invitert dit.

– Da gikk det ikke lenge før jeg og pappa satt på flyet, sier hun.

For hun er vokst opp med en far som selv var country- og dansemusiker. Men selv begynte hun ikke å spille gitar før hun var 20. Da hadde hun i stedet utdannet seg til kokk, men snart var det musikken som ble levebrødet hennes. Og helt fra den første plata, har hun holdt seg i et melodiøst grenseland mellom pop, rock og country.

Undervegs er det blitt mange besøk i Nashville. Dit reiser hun stadig tilbake for å finne inspirasjon, skrive låter og jobbe i studio, som hun sier.

Roser og kanelsnurrer

Det hittil siste besøket hennes resulterte i hennes andre album «Goodbye Yellow Roses», som slippes 19. januar. Men det har tatt sin tid å få det utgitt, selv om det kunne ha skjedd en god del tidligere.

– Det har vært klart i nesten to år, sier hun. – For den ble spilt inn senhøsten 2015, og vært stort sett klar siden året etter.

– Men jeg bestemte meg etter hvert til å gi den ut på eget selskap. For jeg synes det er moro å lære stadig nye sider av bransjen.

Innspillingen av albumet ble delvis finansiert gjennom crowdfunding – gjennom forhåndssalg, konserter og kanelsnurrer, sier hun. Etter bare noen måneder kunne hun igjen ta turen over Atlanteren for å spille inn.

Manglet horn

Da hun satt i studio i Nashville, syntes produsenten at det manglet horn på ei låt. – Men jeg kjenner ei på Biri som spiller horn, sa Hege. Så folkemusikeren Sissel Morken Gullord tok med seg bukkehornet sitt i studio til Jon Anders Narum på Eina. – Ikke lenge etter trillet tårene i Nashville, sier Hege Øversveen. – Det var bare magisk.

mer rocka

- I forhold til den første plata, er nok rockeuttrykket blitt tøffere denne gangen, mener hun.

– Jeg har tatt utgangspunkt i låter jeg likte best på den første plata, men har spisset uttrykket litt. Jeg ville at produksjonen skulle være mer rocka, og det er den blitt.

– Men jeg er heller ikke redd for å ta det ned. For det er noe med det skjøre, ekte og nakne som jeg liker. Men jeg kan også like å gi litt F og bare kjøre på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat