buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Hamar: Beth Hart på Gregers i 2010. Torsdag kveld er hun tilbake.
 
– Aaah, you’re calling from Hamar? I love Hamar! It’s so beautiful there!
Torsdag står Beth Hart på scenen i Hamar. Vi fikk intervjue superstjernen.

Publisert: 22.nov.2017 14:02
Oppdatert: 22.nov.2017 14:09

Torsdag vender Beth Hart nesen mot Hamar for tredje gang. Og hamarsingene står atter klare med åpne armer.

Beth Hart har reist verden rundt sammenhengende i snart to år. Fra scenen har hun spredt sanger om kjærlighet, positivisme og et budskap som best oversettes til «Nå får du faen meg skjerpe deg og ta deg sammen!».

Når vi først prøver å nå Beth Hart er det assistenten Bianca som tar telefonen. Beth står på scenen i Musikkens Hus i Aalborg i Danmark. Lydprøvene før kveldens konsert har begynt. «UTSOLGT!» står det med store bokstaver på billettselskapets nettsider. Man kan så vidt ense den tjue år gamle låten «Get Your Shit Together» i bakgrunnen. Uten å gå for dypt i forhistorien kan man trygt si at Hart nettopp har gjort dette.

Blid og energisk

Noen minutter senere blir vi ringt opp fra et California-registrert mobilnummer. En lettere andpusten Hart, like blid og energisk som hun er på scenen, er i andre enden.

– Aaah, you’re calling from Hamar? I love Hamar! It’s so beautiful there!

I et par minutter legger hun ut om hvor vakkert Innlandshovedstaden er, og hvor mye det minner henne om området rundt Tahoesjøen hjemme i California. Hun lovpriste Hamar forrige gang hun var her også. Og gangen før det, på dagen for nesten sju år siden. Hamar og Gregers-folket har tydeligvis lagt sin elsk på henne også. Den første konserten var på gamle Gregers. Alle 100 billetter forsvant på et par minutter. De fikk lokket henne tilbake som en av headlinerne på Hamar Music Festival sommeren etter. Den kvelden kom over 4000 mennesker, i det arrangørene selv omtaler som «den beste lørdagen i festivalens historie». På torsdag er det kun plass til 400. Billettene ble revet vekk i samme stund de ble lagt ut.

– Jeg husker første gangen jeg reiste til Norge. Det var noen som sa «Det er ingen sjans at du får solgt noe der». Men så begynte ting å løsne.

Annerledes

Hvilke låter hun tenker å spille denne gangen er ennå ikke bestemt. Siden forrige besøk har hun også vært i studio to ganger med bluesmusikeren Joe Bonamassa. Etter 21 år som utøvende musiker begynner hun å få et ganske omfattende diskografi.

-Jeg er alltid på turne, og hver kveld er konserten litt annerledes. Jeg skriver alltid en ny set-liste for hvert show, men jeg følger aldri den lista. Jeg spiller det som faller seg inn.

Det kan virke allikevel som et par fellesnevner har begynte å etablere seg. I det seneste har hun rundet av med «Fire on the floor»-låta «Picture in a Frame».

– Ja, jeg har avslutta en god del konserter med den i det siste. Det har aldri vært planlagt, men det har bare hendt. Og det har funket bra. Når jeg spiller den tenker jeg «Dette er jaggu meg en ganske bra låt!». Jeg skriver jo låter hele tiden, og når jeg har fullført noe, vet jeg ikke om folk vil like det eller ikke. Jeg vet jo heller ikke om jeg vil like den selv, forstår du? Men den sangen, det er noe med den som er veldig håpefull og snill. Og jeg elsker det.

Åpningslåt

«Might as Well Smile» har hun også falt for. Åpningslåten fra «Better Than Home» i 2015 har blitt mye brukt som åpningslåt under den pågående verdensturneen. Hart forteller at hun liker budskapet i den.

– De prøver alltid å skremme oss med alt det forferdelige som skjer rundt om i verden. Alle disse vonde greiene. Vi hører ikke nok om det gode. Så jeg bruker det som et eksempel i sangen på ting som virkelig gjør deg nedbrutt. Men istedenfor å la det bryte deg ned klamrer du deg fast; til håp og tro når de sprer frykt. Til glede når de sprer tristesse. Du gjør en bevist handling og velger en følelse i motsatt ende av spekteret. Sangen var ikke min idé. Det var bestevennen min sin. Han er den mest positive personen jeg vet om. Vel, ektemannen min er også positiv. Jeg har mange positive mennesker rundt meg, som gir meg mye støtt. Ettersom jeg har en borderline personlighetsforstyrrelse, svinger jeg en del fram og tilbake, og kan være veldig negativ, redd og trist i perioder. Men å ha folk som det i livet mitt, holder meg oppe. Så selv om du «faker» et smil, så rop høyt hvor bra livet egentlig er. Om du sier det nok ganger, lurer du kroppen til å tro det samme. For livet er bra. Uansett hvor mye grusomheter det fins i verden, så er det så mye mer av godhet og kjærlighet. Det er sånne ting sangen handler om. Uansett hvor mye negativitet som kommer din vei og smeller deg midt i trynet, så velg å føle det «frickin’» motsatte!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat