23. okt
Uhørt: Se kandidatene og stem på din favoritt ved å gå inn på: http://www.h-a.no/uhort.Foto/Montasje: Trond lillebo og Jorun Refsahl
 
- Mye potensiale
Lokale aktører i musikkbransjen har latt seg imponere av de lokale talentene som denne høsten har vært deltakere i HAs Uhørt. Nå skal snart tre vinnere kåres.

Publisert: 03.nov.2015 08:28
Oppdatert: 03.nov.2015 08:34

HAs Uhørt er inne i mønstringens siste uke med avstemning, og siste frist for etternølere er satt til fredag 6.11. Vi har snakket med lokale aktører innenfor ulike deler av musikkbransjen for å høre hva de synes om nivået på årets kandidater.

Gode prestasjoner

– Det er noen småting som mangler her og der, men det er fort gjort. Helt generelt ser jeg sinnssykt mye potensial i mange av deltakerne. Her er det flere med låtteft, fastslår visesanger Frida Ånnevik.

Hun forteller at hun har sett gjennom samtlige ni videoer, og at hun allerede har avgitt sin stemme.

– Jeg har sett gode enkeltprestasjoner, og mange gode prestasjoner som band. De som har meldt seg på Uhørt har gjort det med tro på sitt eget musikalske prosjekt, og akkurat det er noe som skinner gjennom alle videoene, sier hun.

Ånnevik er samtidig klar på at samtlige nå har noe å ta med seg videre. Uansett hvordan avstemningen måtte gå. – Nå har de fått med seg en video som vil være et verdifult springbrett mot framtiden. Det blir spennende å følge med på disse artistene videre, sier Ånnevik.

Følger nøye med

Mari Nøren Stenersen er leder for Volumfestivalen, og hun forteller at arrangørene følger mønstringen nøye fra utsiden.

– Volumfestivalen ønsker ethvert oppbyggende tiltak for lokale musikere velkommen. Fra et bookingperspektiv er det gull å se og høre artister på video som Uhørt nå har sørget for, sier Stenersen og fortsetter:

– Volum sjekker ut de ni kandidatene for mulig spilling på festivalen i 2016.

potensielle hits

Gjennom bookingselskapet Venues, Indie Distribution og Indie Recordings besitter Espen Solheim Røhne flere roller i musikkbransjen. Han lot seg imponere over det tekniske nivået på mange av de unge musikerne.

– Det er liten tvil om at flere har kommet langt med tanke på ferdigheter og teknikk, men i forhold til låtskriving var ikke alt like imponerende, sier Røhne.

Han ser slettes ikke bort ifra at vi vil se mer til kandidatene i framtiden.

– Noen av bidragene var overraskende bra, og her er det nok et par potensielle hits, fastslår Røhne,

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke