10. des
DE­BUT­AL­BUM: «Chick Co­rea Elektric Band» (1986)
 
80-tallet på godt og vondt

Publisert: 13.jul.2017 06.50
Oppdatert: 13.jul.2017 07.00

5. juli var jeg så heldig å få oppleve Chick Corea Elektric Band på Kongsberg. Det vil ta minst et par uker før jeg klarer å lande på jorda igjen.

Onsdagens opptreden på Kongsberg Jazz var kort og godt gigantisk. Chick Corea (76) holder fortsatt koken, noe som er imponerende med tanke på at han har vært en av jazzens ledende musikere helt siden han ble med Miles Davis på 60-tallet. Uansett, denne onsdagen fikk publikum stifte bekjentskap med et av tidenes råeste jazz/fusion-band. Jeg har opplevd flere av verdens ypperste trommiser, men ingen har imponert meg mer enn Dave Weckl denne kvelden. For en kraft og teknikk! Tilbake til debutalbumet: «Chick Corea Elektric Band» er kort og godt 80-talls fusion oppsummert i elleve låter som er så cheesy at en laktoseintolerant lytter ville fått store problemer. Men, selv om produksjonen, lyden og bildene av Chick med keytar og pysjamas er egnet til å skape latterbølger, er dette usedvanlig sofistikerte og kompetente saker. Låtene er stort sett kjappe, krevende og en smule kliniske, og egner seg egentlig bedre i en varmere livesetting med moderne lyd. Låtforslag: «Rumble», «Got a Match?» og «King Cockroach».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke