23. okt
Åse Kleveland kommer til Hamar 17. mars.
Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
 
Åse Kleveland kommer til Hamar
Åse Kleveland er snart å se og høre i tv-programmet «Hver gang vi møtes». I mars tar hun hamarsingene med på en musikalsk reise i kulturhuset.

Publisert: 05.jan.2017 10:16
Oppdatert: 05.jan.2017 10:20

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Åse Kleveland besøker i Kirsten Flagstad-salen fredag 17. mars.

Mange kjenner Åse Klevland som stemmen bak Melodi Grand Prix-låta "Intet er nytt under solen", med den klassiske teksten "jeg vet om en gammel mann". Den musikalske bredden har vært Klevelands adelsmerke siden hun som 16-åring platedebuterte og markerte seg på Ti i skuddet-listene, med «A Hard Rain's A-gonna Fall» av Bob Dylan.

NYE UTFORDRINGER

Nå utfordrer 67-åringen seg selv på nytt. I januar er hun aktuell som deltaker i seerfavoritten Hver gang vi møtes på TV2 og i mars drar hun ut på turné med en sterkt personlig konsertforestilling. Fredag 17. mars besøker Åse Kleveland altså Hamar kulturhus.

Der vil hun ta oss med på en musikalsk reise fra 1965 til 2017 og hun lover "minst 25 prosent mer Åse Kleveland", ifølge pressemeldingen fra Hamar kulturhus. Det blir altså bredde i både sjangre og uttrykk. Vi kan glede oss til alt fra Händel, Dylan og Grand Prix til Ballade, David Bowie og nye låter.

Med seg på turnéen har Kleveland etter sigende et musikalsk stjernelag av et band.

POLITIKER OG KULTURARBEIDER

I tillegg til musikerkarrieren har Kleveland vært direktør for Tusenfryd, kultursjef for OL på Lillehammer, kulturminister under Gro Harlem Brundtlands regjering (1990-1996), direktør for Svenska filminstituttet og direktør for Rikskonsertene - blant annet. 

Etter at hun på nytt tok på seg gitaren og ga musikken fokus, har responsen vært overveldende og varm. Fra Piknik i Parken festivalen, til fredskonsert på Youngstorget, Notodden Bluesfestival og konsert i borggården på Baroniet i Rosendal. 

Billettene til konserten i Hamar er allerede i salg på kulturhusets nettsider.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke