15. des
 
Ærlige høsttoner
Enkelt, ærlig og veldig vakkert. Elverumsingen Signe Marie Rustad byr på seg selv med andrealbumet «Hearing Colors Seeing Noises».

0
Publisert: 22.sep.2016 04.00
Oppdatert: 22.sep.2016 04.00

Sangeren og låtskriveren Signe Marie Rustad høstet stort sett femmere og seksere etter utgivelsen av debutalbumet «Golden Town» i 2012, og artisten følger opp på en glimrende måte med oppfølgeren «Hearing Colors Seeing Noises». Bakgrunnen fra Rustad ved Glomma i Elverum har satt stor i Rustads musikk, og med elementer fra americana, folk og country har hun laget sitt eget musikalske univers. Hun legger kortene på bordet umiddelbart med førstesporet «Buisness Going Down». Enkelt fingerspill bak et nydelig og utilslørt vokalspor gir en flott pekepinn på låtene som er vente. Det drivende andresporet «Mexican Standoff» oppleves som et tidlig høydepunkt, og med ulende steelgitar og tostemt koring glir versene lekkert over til et usedvanlig vakkert refreng. Albumet er spilt inn i samarbeid med en håndfull dyktige musikere, og under sporet «The Truth» kommer bandet til sin rett. Tempoet opprettholdes med «Hey Love» før Rustad tar det hele ned igjen med låten «Pizmotie Deciphering» og det dynamiske tittelsporet «Hearing Colors Seeing Noises». Med «The Chrystal Horse Is a Liar» bygger Rustad opp til avslutningen, og albumet konkluderes på herlig vis med den sju minutter lange mesterverket «The Space Song». Albumet preges av original og kreativ bruk av harmonier og melodier i et særegent og ærlig uttrykk. Det legges til rette for at Rustads sterke stemme skal få mye rom til å skinne, og skivas poetiske tekster formidles på ypperlig vis.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke