16. des
 
Anne Persdotter Flugstad og Fred Dalbakk
Æiller mer enn to

0
Publisert: 04.des.2014 14.38
Oppdatert: 04.des.2014 14.38

I løpet av Prøysenåret er Prøysen-sangene blitt tolket i svært ulike retninger. Desto finere er det at årets siste Prøysen-plateutgivelse holder seg helt nedpå, og gjør det både enkelt og nakent. Anne Persdotter Flugstad og Fred Dalbakk står selv for hele produksjonen, og her er ingen andre elementer enn sang og gitarer, innspilt samtidig i studio. Og det trengs egentlig ikke mer enn akkurat det, når det framføres med innlevelse, alvor og lekenhet som her. I så måte er dette en aldeles riktig måte å avslutte Prøysen-året på. Utvalget viser også en bra miks mellom det velkjente og mindre kjente; til de siste hører «Rampegutt», som Anne Flugstad har skrevet en fresk melodi til. Og det er fint sett, for riktig nok er ikke rampeguttene de mest framtredende hos Prøysen, men de er der de også, i bakgrunnen et sted. Et naturlig høydepunktet er nok «Slipsteinsvæilsen», som begynner svært så sommerlig uskyldssøtt, men utvikler seg snart til det knallharde og kompromissløse.

Omtalt av Geir Vestad

Terning 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke